Sastav manjinske vlade Crne Gore: Kao ministri pominju se…

137

Miraš Dušević

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić biće jedan od ministara u manjinskoj Vladi, saznaje CdM od više dobro obavještenih izvora.

Spekuliše se da će Adžić rukovoditi sektorom turizma ili unutrašnjih poslova.

Izvori CdM-a tvrde da bi novi ministar odbrane mogao biti prvi čovjek SDP, Raško Konjević, a nakon što je mandatar Dritan Abazović objavio da će SDP biti dio manjinske vlade. Takođe, izvori CdM-a navode da se kao ministar vanjskih poslova pominje počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

Kako je CdM ranije objavio, kandidat za ministra rada i socijalnog staranja je generalni sekretar Bošnjačke stranke Admir Adrović.

Na čelu Ministarstva prosvjete najvjerovatnije će se naći član Predsjedništva Socijalističke narodne partije Miomir Vojinović.

Treba istaći da je Vojinović bio član žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade. On je i dvostruki laureat Puškinove nagrade za književnost sa prostora bivše Jugoslavije. Konkurs za ovu nagradu organizuje moskovska vlada u saradnji sa “Rosijskom gazetom”

Kao kandidat SNP-a za ministra pravde pominje se advokat Marko Kovač.

Kako je CdM ranije objavio, kanidat za ministra kapitalnih investicija i potpredsjednika Vlade je Ervin Ibrahimović (BS), a resorom javne uprave će rukovoditi najvjerovatnije Maraš Dukaj (AA).

Prema saznjanima CdM-a, lider Demokratske partije Fatmir Đeka trebalo bi da preuzme resor ljudskih i manjinskih prava, dok bi Dragoslavu Dadu Šćekiću (SNP) trebalo da bude dodijeljen resor popjoprivrede.

Na čelu Ministarstva sporta i mladih biće najvjerovatnije Vasilije Lalošević (SNP).

Za funkciju ministra zdravlja pominje se sadašnji medicinski direktor Kliničkog centra Zoran Terzić.

Ministarstvo finansija trebalo bi da preuzme Aleksandar Damjanović.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je nedavno, u emisiji „Patriotske igre“ na Adria Televiziji, da će funkcioneri te stranke Jovana Marović i Goran Đurović biti članovi nove Vlade.

Kako CdM saznaje, Marović će najvjerovatnije biti i potpredsjednica Vlade, baš kao i Ibrahimović. Treći potpredsjednik biće iz SNP-a.

Manjinska vlada bi trebalo da ima 18 resora i tri potpredsjednika.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *