SEF UBIJENOG GORANA KRIJE TAJNU MOTIVA ZLOČINA Da li je porodica Đokić zaista LIKVIDIRANA I SPALJENA zbog novca?

112

Sef Gorana Đokića, vlasnika menjačnice iz Aleksinca koji je otet, brutalno ubijen i spaljen sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom, mogao bi biti ključ rešenja misterije likvidacije ove porodice, saznaje “Blic”.

Sef je pronađen prošle nedelje prilikom pretresa prostorija koje su koristili Đokići, ali nije odmah otvaran, jer je ključ imao samo Goran, a policija je u tom trenutku radila na slučaju potrage za nestalim osobama. No, sada kada su pronađena tela Đokića, ovaj sef bi mogao istražiteljima da pruži dragocene informacije.

Goran se bavio menjačkim poslovima i imao je uvek veću količinu deviza u kešu. Po nekim pričama, radilo se o sumi od 20.000, 50.000 pa možda čak i 100.000 evra. Podatak da li je novac držao u sefu, ili, po čaršijskim pričama u rezervnom točku automobila, mogao bi biti ključ u rešenju misterije motiva zločina. Naime, ako u sefu bude pronađena veća količina novca, onda je izvesnije da motiv zločina nije pljačka već osveta ili pokušaj da se dužnik reši većeg duga koji je eventualno imao prema Đokiću.

Takođe, u sefu bi se mogao naći i spisak mogućih dužnika, što opet otvara nova vrata ka rešenju motiva brutalnog ubistva cele porodice.

Nakon pronalaska automobila “folksvagen pasat” koji je vozio Đokić, pojavilo se nezvanično saznaje da je iz gepeka navodno nestao rezervni točak. To je po nekim mišljenjima potvrda da se radi o pljački jer je po čaršijskim pričama Goran držao novac u rezervnom točku automobila.

Po drugim mišljenjima, ta teorija je neodrživa jer da je novac bio u točku razbojnici bi ga izvadili i uzeli, nije bilo potrebe da nose sa sobom ceo točak. S toga bi informacija šta se nalazi u sefu ubijenog menjača mogla biti od krucijalnog značaja.

Međutim, meštani Aleksinca navode da je Goran neobično brinuo o svom automobilu i da je uvek vodio računa da “mu je na oku”, da ga preparkira ako je na suncu i da je uklanjao vodu ispod njega kada padne kiša.

– Komšija Goran je bio uvek fin i nasmejan, pili bi smo kafu ispred lokala i šalili se sa njim koliko pazi auto. Ma nije smela prašina na njega da padne, kad je kiša ispod auta nije smelo da bude vode pa smo mu pomagali da metlama skloni vodu, kada je vrućina – kako se pomerala hladovina tako je preparkiravao auto.

Šalili smo se sa njim da je kao Stevo Žigon u onoj seriji “Majstori”, a on se smejao. Bili su stvarno divni ljudi – kažu komšije.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *