SJEĆANJE NA RAHMETLI ALMIRA ŠKRIJELJA. DVIJE GODINE OD SVIREPOG UBISTVA u Studentskom centru Nedžarići

173

Prije tačno dvije godine u Studentskom centru Nedžarići desilo se ubistvo. Stradao je Almir Škrijelj.

I danas, u toj porodici tuga i bol zbog izgubljenog sina, supruga, oca. Predsjednik sindikata, borac za prava radnika.

U Studenstkom centru se upoznao sa svojom suprugom Zakirom, studije su proveli u domu, upravo na mjestu gdje je i ubijen.

U znak obilježavanja druge godišnjice od ubistva danas su ispred Studentskog centra Nedžarići se okupili porodica, uposlenici doma i prijatelji te učenjem fatihe obilježili drugu godišnjicu smrti i prisjetili se Almira.

SVJEDOK ISPRIČAO DETALJE

Haris Buljubašić, stanar Studentskog doma u Nedžarićima u Sarajevu, u kojem se prije dvije godine dogodilo ubistvo, ispričao je novinarima detalje tragedije u kojoj je stradao uposlenik Doma Almir Škrijelj.

Bili smo u kafeteriji, prvo nas je zbunila trka ispred, vidjeli smo da se nešto dešava. Nakon što smo izašli, vidio sam gospodina Škrijelja da teško hoda, tetura s noge na nogu. Nije nam bilo jasno šta se dešava, međutim, vidio sam krv. Prišli smo da vidimo šta se dešava, on je pao na koljena, zatim je pao na trbuh, gdje sam i pretpostavio da je mrtav. Kolega i ja smo pokušali da mu stavimo zavoj, da pokušamo zaustaviti krv, ali već je bilo isuviše kasno – rekao je Buljubašić.

Također je kazao da su pored vidjeli i slomljen nož, drška je bila na jednoj strani, a oštrica na drugoj.

  • Vidjeli smo da su baš velike bile ubodne rane, unutrašnji organi djelomično su bili vani, pokušali smo sve da uradimo, nismo ništa mogli – rekao je Buljubašić.

Podsjećamo, Sejo Tahirović, uposlenik Studentskog doma u Nedžarićima u Sarajevu, s više uboda nožem usmrtio je svog kolegu Almira Škrijelja, koji je rukovodilac smještaja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *