Sjenica: Samohrana majka za mjesec dana useljena u novi dom!

501

Da život može biti i te kako težak, najbolje pokazuje primjer siromašne majke sa Peštera, koja muku muči sa dvoje male djece.

– Uvijek smo bili siromašni i teško živeli, ali smo se borili i mukotrpnim radom nekako opstajali, mislila sam da će moj život, udajom i odlaskom u Sarajevo, bar malo promijeniti nabolje i da će roditeljima Safetu i Hankiji laknuti, ali, kako to često u životu biva pogotovo ako ste loše sudbine, odmah nakon rođenja Amina(5) i Amine(2), sve je krenulo kako ne valja – priča Rijalda Haci, samohrana majka neobičnog prezimena (potiču od Hadžija) iz pešterskog sela Bioc.

Ona priča kako joj se brak raspao, a muž otišao na svoju stranu.

– Sa decom sam bez igdje ičega vratila na Pešter, gdje sa roditeljima živim i još teže i jedva preživljavam. Do sada se nikome nisam obraćala za pomoć, sada moram, zbog djece, posebno zbog starijeg Amina koji još ne govori, potrebno mu je liječenje i rad sa logopedima, a moji siromašni roditelji i ja za to nemamo mogućnosti – priča požrtvovana majka.

Zahvaljujući prijateljima emisije “Ljudske sudbine” koju vodi naš poznati humanitarac Hido Muratović, zbog teške situacije samohrane majke pokrenuli su humanitarnu akciju i sagradili porodičnu kuću za samohranu majku, Rijaldu Haci sa dvoje maloljetne djece, za samo mjesec dana.

Ova samohrana majka je uselila u svoj novi dom. Poklon dobrih ljudi koji su uzidali svoje sevape i sadaku u ovaj prelijepi hajrat.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *