Sjeničak Ifet Đakovac potvrdio da je dobio ponudu crno-belih

166

Pokušaće Partizan tokom zimskog prelaznog roka da osveži ekipu, prevashodno u manevru, a jedan od interesantnih igrača jeste Ifet Đakovac, fudbaler TSC-a.

Dvadeset šestogodišnji fudbaler iz Sjenice, igrao je u mlađim kategorijama Partizana.

Jedan deo karijere proveo je u Teleoptiku, međutim, s obzirom na to da nije bio među starterima, odlučio je tada da napravi korak unazad, a sve u cilju kako bi dobio bitniju ulogu.

Iz Tutina 2020. prešao je u Zlatibor, koji je tada bio superligaš. Dobrim partijama, godinu dana kansije, dobio je poziv od Žarka Lazetića da se pridruži ekipi iz Bačke Topole.

Đakovac se momentalno nametnuo kao lider i neko ko je u tom kontekstu bio sposoban da nasledi Mihajla Banjca, koji je prešao u Krasnodar.

U prvom delu sezone, Đakovac je bio standardan u manevru; naročito zanimljive partije odigrao je protiv večitih rivala što je uverilo upravu Partizana da je došao trenutak da priznaju grešku i pokušaju da nekadašnjeg đaka vrate u Humsku.

„Ne znam šta bih rekao, izuzev, rano je i nedefinisano. Mene su kontaktirali, verovatno i klub. Čelni ljudi ništa ne pričaju, zasad“, izjavio je Đakovac u razgovoru za Sportski žurnal.

Momak iz Sjenice zadovoljan je ponudom Partizana, u svakom, pa i finansijskom smislu.

„Jesam, ali meni je i ovde prelepo. Stekao sam donekle prepoznatljivo fudbalsko ime, popularnost“, uprkos prilici da zaigra za velikana, Đakovac priznaje da uživa u dobro organizovanoj fudbalskoj sredini kakava je u Bačkoj Topoli.

Ifet se i sam uverio, dok je sovje snove pokušavao da pretvori u javu u Humskoj, da je pritisak igranja u crno-belom dresu mnoge sputavao da pokažu šta sve znaju i umeju sa „bubamarom“.

„Nije lako, pritisak je stalan i maksimalan. Ne znam… Dok ne bih video, osetio. Sa Banjcem se svojevremeno identično događalo, nije prešao u Zvezdu i pogodio. Možda.“

Objasnio je Ifet i kako je iz omladinske škole Partizana otišao da igra četvrtu ligu.

„Nisam želeo da ostanem u Teleoptiku i sedim na klupi. Prednost su imali brojni igrači pod ugovorom s Partizanom, a ja neugasivu želju za napredovanjem i iskustvom“, objasnio je Đakovac.

(Danas.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *