Sjeničanka Edita Turković sa adresom u Sarajevu koja nije zaboravila svoj rodni kraj

358

Edita Turković, ponosna Sjeničanka koju je život odveo u Sarajevo gdje je danas vijećnica u Općinskom vijeću Ilidža.

Rođena je u Sjenici i svoju Sjenicu nije zaboravila kada je otišla iz nje.

Edita je supruga, majka i hrabra Sandžaklijka koja se kroz viječnićke klupe bori za svoj rodni kraj, koja je svoj mandat posvetila kako poboljšanju stanja u Općini Ilidža, tako i konačnom uspostavljanju veza matice Bosne i Hercegovine sa Sandžakom.

Nikada niko nije toliko dobra učinio kroz svoj politički angažman u Bosni i Hercegovini, kao što je ova hrabra žena za dvije godine.

Edita svakodnevno govori odakle je, na najljepši mogući način predstavlja Sjenicu i Sandžak, ali i doprinosi svojoj Sjenici i Sandžaku.

Za dvoje godine svog mandata u Općinskom vijeću Ilidža, Edita Turković je prva inicirala bratimljenje Općine Ilidža i Opštine Sjenice.

Upravo Općina Ilidža nakon potpisivanja Sporazuma o bratimljenju je poklonila lektire na bosanskom jeziku biblioteci u Sjenici, saradnja se nastavila i kroz izdvajanje novačanih sredstava iz budžeta Općine Ilidža u vrijednosti od oko 30.000 eura za turističku signalizaciju na Pešteri.

Važno je napomenuti i da je njena Općina na čijem je čelu načelnikom Nermin Muzur izdvojila i 7.500 eura Udruženju Sandžaklija u Sarajevu u svrhu stipendiranje djece porijeklom iz Sandžaka, ali to nije sve, naša Edita je nedavno podnijela inicijativu kojom je tražila novčana sredstva za asfaltiranje ulice u Rožajama u čijoj se blizini nalazi naselje u kojem žive izbjeglice iz BiH, a kako Edita kaže Rožaje je prihvatilo najveći broj izbjeglica iz Bosne i Hercegovine i osjeća se dužnom da se na taj način zahvali Opštini Rožaje.

Ova ponosna Sjeničanka je uvijek na raspolaganju za svoje Sandžaklije i njihovu djecu i rado im pomaže, dokaz toga je i činjenica da je sa svojom porodicom obezbijedila pet stipendija za djecu porijeklom iz Sandžaka.

Za kraj, zahvalni smo Editi Turković i želimo da našim građanima i građankama kažemo da nisu zaboravljeni od strane Sarajeva i od strane Općine Ilidža na kojoj živi i radi naša heroina, ponosna Sandžaklijka koja voli i poštuje svoje rodno mjesto i svoj narod.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *