Sjeverna Koreja na svoj način radi prijenose iz Katara /VIDEO/

156

Svjetsko prvenstvo u Kataru se iz dana u dan zahuktava i fudbalski fanatici širom svijeta svakodnevno mogu uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, pa čak i oni koji tokom godine ne mogu uživati u najjačim fudbalskim duelima.

Svjetsko prvenstvo u Kataru izaziva dosta kontroverzni. Ipak, pravi fudbalski fanatici samo žele gledati dobar fudbal i njih nikako ne zanimaju politika i ono što nije vezano za teren.

Mundijal se prati u svim dijelovima svijeta. Javni servisi i velike televizijske kuće izdvojili su ogroman novac za TV prava, no postoji državna televizija koja nije dala ni marku za prijenose utakmica.

To je TV kuća iz Sjeverne Koreje. Oni redovno prikazuju prijenose iz Katara, iako nisu otkupili prava.

Jednostavno, oni su ukrali prijenos s jedne od stranih televizija. Logo su prekrili svojim i gledaoci u ovoj zemlji bez problema gledaju utakmice Svjetskog prvenstva.
Oglasi

O Sjevernoj Koreji i fudbalu govorio je prije nekoliko dana i predsjednik Svjetske fudbalske federacija (FIFA) Gianni Infantino.

On je poručio kako je otvoren da u budućnosti ova država organizuje neko takmičenje pod okriljem FIFA. Objasnio je razloge što tako misli.

“FIFA je globalna fudbalska organizacija. Mi smo ljudi iz fudbala, a ne političari. Želimo ujediniti ljude i tako bilo koja zemlja može organizovati neki fudbalski događaj, pa i Sjeverna Koreja, ako to žele”, rekao je Infantino i dodaje:

“Prije nekoliko godina sam bio u Sjevernoj Koreji. Pitao sam ih da li žele organizovati žensko prvenstvo svijeta s Južnom Korejom. Nisam uspio, ali bih otišao još 100 puta ako bi pomoglo.”

“Samo posvećenost može donijeti promjenu. Mi smo globalna organizacija i želimo i dalje ujedinjavati svijet”, poručio je prvi čovjek FIFA.

Reprezentacija Sjeverne Koreje privlačila je veliku pažnju na Svjetskom prvenstvu 2010. godine kada su se nakon 44 godine ponovo pojavili na svjetskoj fudbalskoj sceni.

Tada su u Južnoj Africi zapali u veoma tešku grupu u kojoj su se nalazili Brazil, Portugal i Obala Slonovače, te su očekivano završili na dnu grupe bez osvojenih bodova.

Ipak, dobro su namučili Brazil u prvom kolu koji ih je pobijedio s 2:1, ali su potom teško stradali od Portugala sa 7:0 i Obale Slonovače s 3:0.

Korejski mediji nastup fudbalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu predstavili su međutim na posve drugačiji način i nakon silnih montaža prikazali su svoju selekciju kao novog prvaka svijeta.

Po njihovom izvještaju u finalu su savladali Brazil s 1:0 prikazujući gol iz grupe kojeg su postigli kao pobjednički u finalu Mundijala.

Na putu do finala prema njihovim medijima savladali su Japan sa 7:0, Sjedinjene Američke Države sa 4:0 i Kinu s 2:0.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *