Skandal: Slobodana Miloševićeva čovjek od povjerenja predavač na Filozofskom fakultetu u Nikšiću

173

Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore u srijedu 24. novembra organizuje treće predavanje iz serije predavanja: “Kako pravilno popuniti prijavu master rada?” na kome će predavač biti prof. dr Uroš Šuvaković, jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića. To je još jedno u nizu “osvježenja” od kada je rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović.

Uroš Šuvaković je devedestih godina prošlog vijeka bio funkcioner Socijalističke partije Srbije SPS, i slovio je za čovjeka od povjerenja bračnog para Milošević – (Mira) Marković. Tih godina imenovan je za zamjenika načelnika analitike Državne bezbjednosti.

Šuvaković je bio u analitici DB-a u vrijeme kada su ubijeni bivši predsjednik Srbije Ivan Stambolić, novinar Slavko Ćuruvija, četvorica funkcionera Srpskog pokreta obnove, i kada je izvršen pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

“Po funkciji koje je imao u Službi, Šuvaković je morao da zna sve zločine i ubistva koja su se pripremala zato što je analitika najvažniji segment Službe”, pisao je ranije Insajder.

Uprkos tome, Šuvaković nikada nije čak pozvan na odgovornost, a poslije promjene vlasti 2000. godine bezbrižno je živio, pisao kolumne, vodio udruženje “Sloboda“ i nastavio da brani lik i djelo Slobodana Miloševića.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *