SKANDAL U BNV-U! Ugljanin Aziziju promoviše knjigu koja NEGIRA BOŠNJAKE

208

24. oktobra BNV je najavilo promociju knjige Ismeta Azizija, inače negatora bošnjačkog nacionalnog identiteta, pa je poruka više nego jasna: SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin i BNV se ne odriču Azizija i njegovog djelovanja u Sandžaku.

Azizi je napisao knjigu o Aćifu Hadžiahmetoviću, čiji je otac etnički Albanac, a majka Novopazarka, po nacionalnosti je bila Bošnjakinja, gdje manipulacijom pokušava da uz nacionalnu mješovitost Aćif efendije dodatno zbuni sandžačke Bošnjake. Aziziju Sulejman Ugljanin u završnici popisa stanovništva i jeku kampanje na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće daje prostor, i time poručuje da albanski propagandisti nastave “do smrti otkrivanje istine o Sandžaku”, tačnije rečeno “njihove istine” o Sandžaku i Bošnjacima, kroz novo negiranje bošnjačkog nacionalnog identiteta.

Слика може припадати текст

O djelovanju albanske agenture instalirane u Sandžaku šute u najstarijoj bošnjačkoj partiji, ali o tome ne govore ni druge dvije velike bošnjačke stranke.

Ali Daci koji se često nalazi u društvu Sulejmana Ugljanina, napisao je  da “1. oktobra 2022. (Popis stanovništva) počinje bošnjačenje Albanaca u Sandžaku”. Zapravo, ovo je narativ koji je prisutan u ovom udruženju od početka, a kojim se želi reći da su Bošnjaci u Sandžaku asimilirani Albanci.

Ali Daci

Ali Daci

O temi albanizacije, zadnjih dana, na svom Facebook nalogu jedino progovara Admir Muratović, nosilac liste “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane” na izborima za BNV. No, njegova reakcija je zakasnjela i slobodno se može reći da je u službi predizborne kampanje.

Foto mozaik Ugljanina i Baćićanina sa protogonistima albanizacije Azizijem i Ali Dacijem

Foto mozaik Ugljanina i Baćićanina sa protogonistima albanizacije Azizijem i Ali Dacijem

 

Izvor Sandžak Danas / Sandžačke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *