Slobodan ubio brata na spavanju zbog dugova: Nikola podigao kredit, prijetili da će im oduzeti imovinu zbog neisplaćenih rata

194

Policija je uhapsila Slobodana A. (33) zbog sumnje da je na spavanju pretukao na smrt rođenog brata Nikolu (30). Stravično bratoubistvo potreslo je sve mještane sela Gornja Trnava kod Topole, a motiv ovog ubistva, najverovatnije je novac.

Između braće Slobodana i ubijenog Nikole, odranije su postojale trzavice, a kako saznajemo, svađe su učestale posle Nikolinog podizanja kredita, koji nije otplaćivao.

Prema svjedočenju rođaka ove porodice, mlađi brat Nikola je prije nesto manje od godinu dana, radeći u lokalnoj firmi za beton, podigao kredit u velikom iznosu, a ubrzo posle toga, napustio posao i prestao da otplaćuje rate.

Porodici su, navode rođaci, počele da stižu opomene i postojala je pretnja da će im biti oduzeta imovina.

Stariji brat Slobodan, navodno nije mogao da prihvati da ostane bez porodičnog imanja, pa je to, kako sumnjaju rođaci, bio i motiv za stravično bratoubistvo.

Slobodan i Nikola odrasli su u selu sa ocem Zoranom (62), a majka ih je, kako su nam ispričali mještani Gornje Trnave, ostavila jos dok su bili mali.

„Još ni u školu nisu pošli, ostali su sami. Svađali su se, ali da će ovako da se završi? Strašno je šta se desilo“, rekao nam je jedan stariji mještanin, koji nije želio da mu spominjemo ime i dodao da u selu ne pamte ovakvu tragediju.


Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Saznajemo da je porodica imala veliko imanje, a zemlju su izdavali drugima za obrađivanje.

Užasnuta porodičnom tragedijom, bliska rođaka nam je rekla da su među braćom „postojale trzavice“, ali da nije mogla ni da nasluti, da će Slobodan da digne ruku na Nikolu.

„Velika tragedija, rasturila se i zatvorila kuća. Jedan će da trune na groblju, a drugi u zatvoru. Ne mogu da povjerujem da nam se desilo nešto ovako strašno. Kuća je puna krvi“, kroz jauke je jedva izgovorila bliska rođaka, koju smo zatekli u dvorištu.


Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs/Slobodan A.

Ona nam je ispričala i da je stariji Slobodan, „voleo da popije“ i da je ovaj strašan zločin počinio najverovatnije pod dejstvom alkohola.

Nikola je, prema njenim riječima „bio mirniji, nije pio, a imao je i devojku“.

„Uzeo je taj kredit, a gdje je potrosio pare, to niko ne zna. Kući ga nije donio, da li je dugovao zelenašima, šta je uradio, ko će ga znati. Taj pusti novac, da zbog para izgubi glavu?“, jecala je neutešna rođaka.

Prema riječima rođaka, ovaj krvavi zločin, dogodio se  oko pola dva. Slobodan je svog rođenog brata Nikolu, ubio na spavanju. On je polomio drveni sto koji je bi u toj prostoriji i drvenim nogarom tukao Nikolu do smrti.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *