Slovenija pooštrava mjere za ulazak u zemlju. Od 23. avgusta nova pravila

Ljubljana — Slovenija je objavila da od 23. avgusta i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji, da su bolest preboleli ili negativan test.

“Od 23. avgusta tranzit kroz Sloveniju više neće biti moguć bez ispunjavanja PCT-uslova”, objavila je vlada u saopštenju nakon sinoćne dopisne sednice.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vredi izuzeće po kojem ne moraju na granici dokazivati svoj kovid-status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Nove mere u Sloveniji Izuzeće od PCT-uslova za ulazak u Sloveniju i dalje važi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prevozu.

Novom odlukom vlade je ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posetioce javnih i kulturnih priredbi u zatvorenom, dok nošenje maski postaje obvezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba.

Izuzeća za neke skupine

Izuzeće od PCT uvjeta za ulazak u Sloveniju i dalje vrijedi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prijevozu.

Novom je odlukom vlade uz to ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posjetitelje javnih i kulturnih priredaba u zatvorenome, dok nošenje maski postaje obvezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.