Slovenija promijenila odluku u poslednji čas – dozvoljeno

132

Slovenačka vlada je u poslednjem trenutku promenila odluku i omogućila putnicima u tranzitu da kroz tu državu prolaze bez ograničenja.

Ograničenja se brišu i kada je u pitanju međunarodni transport, nakon negodovanja prevoznika i poslovne zajednice u Bosni i Hercergovini.

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović potvrdio je za banjalučke Nezavisne novine da je Slovenija ukinula ranije donesena ograničenja u vezi sa tranzitom i međunarodnim transportom kroz tu zemlju.

Slovenija menja pravila za ulazak – važe od 15. jula

“Ranija odluka je verovatno nesvesno uvedena, pa su u međuvremenu shvatili šta će to značiti kada je reč o tranzitu kroz Sloveniju. Dakle, na svu sreću shvatili su da su napravili problem ne samo nama, već i drugim zemljama čije transportne firme prolaze kroz Sloveniju”, rekao je Mitrović.

Mitrović je dodao da će zadržavanja trajati samo toliko koliko je potrebno za kontrolu robe i putnika.

“Slovenija je ukinula primenu odluke koja se odnosila na vozače u međunarodnom prevozu robe i putnika. Svi vozači koji voze motorna vozila za prevoz robe i putnika su izuzeti iz ove odluke, tako da se ona na njih ne primenjuje. Mogu nesmetano da tranzitiraju kroz Sloveniju i nemaju obavezu PCR testova, potvrdu da su preležali kovid 19 ili o vakcinaciji”, naveo je Mitrović.

Izvor: B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *