rozaje

Smijenjen načelnik rožajske policije nakon što se sa inspektorima tukao na ulici

323

Redžović je smijenjen nakon što je Alen Kalač, odbornik u lokalnom parlamentu u tekstu „Načelnik i inspektori policije tukli se na ulici“, koji je objavio „Dan“, upozorio da je građanima ove opštine ugrožena bezbjednost.

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, smijenio je Ernesta Redžovića, sa mjesta načelnika Odjeljenja bezbjednosti u Rožajama.

Istovremeno sa mjesta šefa kriminalističke službe, smijenjen je Sead Husović.

Redžović je smijenjen nakon što je Alen Kalač, odbornik u lokalnom parlamentu u tekstu „Načelnik i inspektori policije tukli se na ulici“, koji je objavio „Dan“, upozorio da je građanima ove opštine ugrožena bezbjednost.

Iz izvora bliskih rožajskoj policiji dužnost načelnika će do imenovanja novog rukovodioca, vršiti Budo Korać, komandir policije u Odjeljenju bezbijednosti a mjesto šefa kriminalističke policije, pokrivaće Edževit Nurković, koji obavlja poslove inspektora za opšti kriminalitet.

„U posljednje vrijeme sa mnom je kontaktirao veliki broj gradjana, koji su tražili da javno saopštim šta se dešava u Odjeljenju bezbjednosti u našoj opštini. Svi su izrazili zabrinutost za bezbjednost svojih porodica.

Prije oko mjesec i po do dva bio sam svjedok kada se ispred zgrade policije fizički sukobio načelnik Redžović i inspektori, Safet Sinanović i Armin Halilović, dok su ih komandir policije i šef kriminalističke službe razdvajali“, ispričao je Kalač za „Dan“.

Kalač je ustvrdio da je stanje u rožajskoj policiji krajnje zabrinjavajuće i da je sve krenulo od ubistva Semira Murića u decembru prošle godine ispred Osnovnog suda u Rožajama.

Tom prilikom bili su ugroženi životi više stotina gradjana Rožaja koji su se zatekli na mjestu incidenta kada je ranjen jedan policajac“, rekao je Kalač.

Kalač je podsjetio na nestanak 110 kilograma droge, čijom zaplenom je polovinom prošle godine rukovodio Redžović.

Mediji su tada prenijeli da je droga zaplijenjena 29. jula prošle godine u blizini državne granice u selu Bać, kada su dva nepoznata lica odbacila četiri pakovanja marihuane i pobjegla.

Kako je tada saopšteno iz UP pronadjeno je ukupno 120,7 kg marihuane, ali nakon nekoliko dana je evidentirano da je zaplijenjeno svega 10 kg narkotika dok je ostatak od 110 kilograma navodno bila djetelina. Zbog sumnje u naknadno iznesene podatke, Odjeljenje unutašnje kontrole pokrenulo je postupak, koji, prema saznanjima Daba još nije završen.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *