Snimak projektila koji je pogodio stambenu zgradu u Kijevu VIDEO

157

Snimak sa nadzorne kamere pokazuje trenutak kada je projektil jutros pogodio stambenu zgradu u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine.

Snimak sa nadzorne kamere pokazuje trenutak kada je u sbotu ujutro projektil pogodio stambenu zgradu u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine.

O napadu se oglasio i premijer Ukrajine Denis Šmihal koji je zatražio da svijet reagira na poteze Rusije.

“Danas je ruski projektil pogodio stambenu zgradu u Kijevu. U protekla dva dana granatirane su bolnice, vrtići i sirotišta u ukrajinskim gradovima. Zahtijevamo od svijeta odlučan odgovor i izolaciju Rusije zbog njezinih kriminalnih djela. Zaustavite Rusiju”, poručio je ukrajinski premijer.

Rusi i dalje tvrde da gađaju samo vojne ciljeve

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su izvršili napade krstarećim projektilima na ciljeve u Ukrajini, ali tvrde da je ciljana isključivo vojna infrastruktura, budući da su se pojavile snimke stambenog nebodera u Kijevu koji je pogođen projektilom ili raketnom paljbom.

“Tijekom noći Oružane snage Ruske Federacije izvele su napad dalekometnim preciznim oružjem, krstarećim raketama iz zraka i mora na objekte ukrajinske vojne infrastrukture”, rekao je general-bojnik Igor Konašenkov.

“Još jednom naglašavam da je vatra usmjerena samo na objekte vojne infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine”, dodao je.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *