Snimak Putina pokrenuo priče o njegovom zdravlju: Pogledajte desnu ruku VIDEO

99

Pojavljivanje ruskog predsednika Vladimira Putina tokom sastanka u četvrtak sa njegovim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, navelo je ljude da se zapitaju o zdravstvenom statusu ruskog lidera.

Video snimci i fotografije Putinove konferencije sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom kruže po društvenim mrežama. Dok je Kremlj nagovestio da su se njih dvojica sastali da razgovaraju o strategiji Rusije u Marijpolju, strateškom lučkom gradu u Ukrajini, gde je Putin proglasio „uspeh“, posmatrači izdaleka su se fokusirali na to kako je ruskih predsednik izgledao.

Na fotografijama se vidi kako se između Putina i Šojgua nalazi sto, a ruski lider deluje kao da je potpuno utonuo u stolicu. Ruski predsednik je celo vreme sedeo u izrazito čudnom položaju i desnom rukom se grčevito držao za sto. Ubrzo su se proširile spekulacije da bi ruski lider mogao da bude lošeg zdravlja, a u poslednjih nekoliko meseci kruže priče da Putin boluje od neke bolesti.

Kremlj je ranije ovog meseca negirao da je Putin bio podvrgut operaciji u vezi sa rakom štitne žlezde, izvestio je Moskov tajms 1. aprila.

I za Šojgua se takođe pričalo da je bio lošeg zdravlja u prethodnom periodu. Ovog puta, on je samo pročitao svoje kratko obraćanje Putinu sa papira.

“Loše je zdravlja i depresivan”

Anders Aslund, švedski ekonomista i bivši savetnik ruske vlade, rekao je da snimak sastanka pokazuje kako su oba Rusa “depresivna i lošeg zdravlja”.

Istakao je da je Šojgu dok je čitao komentare Putinu teško govorio, što ukazuje na to da su glasine o njegovom infarktu verovatno tačne.

I ranije su se pojavljivale razne špekulacije o Putinovu zdravlju. Ruski medij “Projekt” koji je zabranjen u Rusiji, pa zato funkcioniše iz inostranstva, objavio je nedavno da Putina stalno prati lekar specijalizovan za rak štitne žlezde.

Pisalo se takođe i da Putina na putovanjima redovno prati i neurohirurg, kao i više drugih lekara.

Moskov tajms je objavio da je novinar Aleksej Venediktov na svom Telegram kanalu objavio da je pitao portparola Kremlja Dmitrija Peskova o glasinama da Putin boluje od raka.

“Fikcija i neistina”, rekao je Peskov, što je novinara navelo da se posebno pita da li je ispravno reći da Putin nema rak.

“Tačno”, odgovorio je Peskov.

Nova.rs

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *