Snimci iz vazduha najbolje prikazuju koliko su POPLAVE RAZORILE Evropu: Vodena stihija za sobom ostavila stravične prizore (FOTO, VIDEO)

146

Spasilačke ekipe trkaju se sa vremenom kako bi pronašle preživele u poplavama koje su opustošile delove Zapadne Evrope, usmrtivši više od 150 ljudi.

U subotu ujutru je policija saopštila da očekuje porast smrtnih slučajeva u okrugu Arvajler, kriznom žarištu pokrajine Rajna-Palatinat. Tamošnja policija primila je 618 dojava o povređenima.

 

Vlasti u okrugu Rajna-Zig, južno od Kelna, naredile su evakuaciju sela pored akumulacijskog jezera Stajnbaha zbog opasnosti od pucanja brane. Evakuisano je ukupno 4.500 ljudi. Još uvek nije poznato kada moći da se vrate u svoje domove. Inženjeri i vatrogasci su noćas ispumpavali vodu iz jezera i tako nivo vode spustili za oko 2 centimetra.

Brana na reci Rur u okrugu Hajnsberg, u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija, na zapadu Nemačke, pukla je u toku noći, a spasioci su evakuisali oko 700 ljudi. Kako se navodi, jutros nivo vode stagnira, ali je situacija i dalje napeta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *