SPP predala RIK-u listu i potpise birača za izbore za BNV

174

Stranka pravde i pomirenja (SPP) predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji u Beogradu listu i potpise podrške za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji će se održati 13. novembra.

Na listi se nalazi 35 kandidata, a na čelu je potpredsjednica SPP Misala Pramenković. SPP na ove izbore izlazi pod motom “Jedinstveno za slobodno Vijeće”.

U izjavi za medije Pramenković je istakla da će se SPP boriti da Bošnjačko nacionalno vijeće bude dostupno svima, da se zalaže i da bdije nad bošnjačkim interesima, prevashodno u oblastima svoje nadležnosti.


Foto: SPP

“Ovu priliku bih željela da iskoristim i zahvalim se svima koji su proteklih dana pokazali nesebičnu podršku i došli dati potpis podrške i podršci koja se osjetila u gradu. Naša lista je lista koja objedinjuje prije svega širok spektar stručnih ljudi, ljudi koji su autentični predstavnici bošnjačkog naroda i koji imaju autoritet, kompetencije i apsolutno legitimitet da zastupaju bošnjačke interese u nacionalnom savjetu Bošnjaka. Ono što smo više puta isticali da zapravo nastupom na ovim izborima, a i ako Bog da dobrim izbornim rezultatima, mi želimo oslobođenje Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Želimo da Bošnjačko nacionalno vijeće bude dostupno svima, da se zalaže i da bdije nad bošnjačkim interesima, prevashodno u onim oblastima za koje je nadležno, a to je kultura, obrazovanje, informisanje, službena upotreba jezika i pisma i zato i sa ove pozicije želim da još jednom da pozovem sve Bošnjake da se aktivno uključe, da prate sve izborne liste, da prate programe i da prosto procijene i na osnovu rezultata kojih do sada imamo i na osnovu onoga što će liste delegirati kao svoje programe i na dan izbora da podrže našu listu kako bismo svi zajednički jedinstveno došli do slobodnog Bošnjačkog nacionalnog vijeća”, kazala je Pramenković.


Foto: SPP
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *