Srbija / OVO SE DEŠAVA JEDNOM U 100 GODINA: DRVOSJEČA POSJEKAO STABLO I OSTAO U ČUDU

256

Nevjerovatan prizor ukazao se Milošu Popoviću (30) drvosjeći iz Ivanjice u Srbiji jer mu je prilikom sječe drveća iz jedne bukve potekla voda. On je ostao u čudu, jer se godinama unazad bavi ovim poslom i nikada mu se nije desilo ništa slično.

Kaže da stablo nije bilo truhlo, već naprotiv potpuno zdravo.

Počeo sam da sječem i kada sam stigao na pola posla, počela je nevjerovatnom jačinom da izlazi voda, kao da ju je neko pustio sa česme. Prišli smo, umili se i oprali ruke. Voda je bila hladna i izuzetno čista, da je mogla odmah i da se pije. Bili smo u velikoj dilemi i nismo znali šta da radimo, ali na kraju smo bukvu ipak posjekli – rekao je Miloš za RINU.

Ono što je ovom drvosječi još čudnije jeste što u blizini od pola kilometra nema nijedne rijeke niti bilo kakvog izvorišta, a da se u stablu bukve sakrila tolika količina vode.

Sve vrijeme dok smo bili pored stabla voda je nastavila da šiklja, kao da je na izvoru. Naše podneblje izuzetno je bogato šumom i mnogo ljudi se bavi njenom sječom, ali kome god sam pokazao snimak svi su ostali u čudu. Niko nikada nije vidio ništa slično – kaže drvoseča iz Ivanjice.

Ovaj prirodni fenomen može se vidjeti jednom u 100 godina, a do sada je jedini slučaj u regionu zabilježen u mjestu Dinoša u Crnoj Gori, gdje je iz stabla duda potekla voda.

Foto: RINA
Izvor Hayat
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.