zlato

Bojan Marković IMAO 16 IDENTITETA: ČLAN BANDE ‘PINK PANTER’ PLJAČKAO LUKSUZNE STANOVE I ZLATARE

199

Srbijanski državljanin Bojan Marković (38), koji se dovodi u vezu sa međunarodnom bandom kradljivaca “Pink Panter”, uhapšen je u srijedu u Italiji nakon 11 godina skrivanja od policije i potjernice.

On je osumnjičen da je u Italiji počinio brojne pljačke, a godinama se uspješno skrivao iza čak 16 lažnih identiteta.

Markovića su, kako navodi italijanski portal ottopagine.it, uhapsili karabinjeri Teritorijalnog odjeljenja Mondragone koji su objasnili na koji način je došlo do hapšenja.

– Istražioci su Markoviću ušli u trag nakon dugih i mukotrpnih istraga inspektora o krađama po kućama i zlatarama s ciljem sprečavanja i suprotstavljanja počinjenju krađa u lokalnim domovima – pišu italijanski mediji.

Međutim, “panter” je godinama uspijevao da izbjegne hapšenje zahvaljujući lažnim identitetima iza kojih se vješto krio.

– Istraga je pokazala da je Srbin koristio čak 16 lažnih identiteta, i na taj način je svaki put uspio da bude korak ispred policije. Često je koristio izmišljena imena, sa lažnim mjestima i datumima rođenja. Takođe, koristio je i slična imena svom, ali uvijek dovoljno drugačija da zbuni službenike kada bi ga, recimo, nasumično pretresali na ulici – navodi portal ottopagine.it.

Marković je uhapšen u srijedu kada su ga karabinjeri zaustavili nasred ulice i nakon detaljne provjere njegovih ličnih podataka utvrdili da je on zapravo bjegunac za kojim tragaju više od decenije.

– Srbin je osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina, osam mjeseci i 27 dana, kao i da plati kaznu od 3.200 eura zbog brojnih krivičnih djela, koja su uglavnom pljačke luksuznih stanova i zlatara. Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo protiv imovine koje se odnosi na krađe u provincijama Avelino, Kazerta, Kjeti, Pezaro Urbino, Salerno i Sasari – navodi italijanski portal, piše Glas Srpske.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *