Sredanović donirao 100.000 eura za djecu iz 20 cetinjskih porodica

109

Ugledni crnogorski iseljenik i humanista iz Sjedinjenih Američkih Država Blažo Sredanović donirao je Prijestonici Cetinje 100.000 eura koje će biti podijeljene djeci iz 20 porodica u stanju socijalne potrebe.

Prijestonica će donirani novac prenijeti na račune porodica nakon lokalnih izbora koji su zakazani za 5. decembar kako bi se izbjegla politizacija ovog humanog čina.

„U ime građana i građanki Cetinja, a posebno u ime djece kojoj je donacija namijenjena, zahvaljujem se gospodinu Sredanoviću na dobročinstvu i humanom gestu. Nije prvi put da gospodin Sredanović pomaže cetinjskoj djeci i porodicama u stanju socijalne potrebe, i nije nam nepoznata njegova vezanost za rodni kraj i Crnu Goru,

ali se svaki put iznova istinski divimo njegovoj posvećenosti i požrtvovanosti da se pruži ruka onima koji su sposobni, talentovani, dobri, a ne pruža im se prilika ili ne mogu doći do izražaja zbog nedostatka novca“, kazao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan.

Prema njegovim riječima, ovakvi primjeri čovjekoljublja u izazovnim i otuđenim vremenima, ulivaju nadu da filantropija i milosrđe još žive, te da se svaka podrška djeci radi stvaranja jednakih obrazovnih i drugih šansi višestruko isplati u budućnosti.

“Doživaljavajući čin gospodina Sredanovića i kao najreprezentativniji izraz patriotizma i rodoljublja, donio sam odluku da mu, u skladu sa članom 47 Statuta Prijestonice Cetinje, dodijelim medalju.

Ovo javno priznanje koje ćemo dodijeliti prvi put, daje se pojedincima za izraženu humanost i izuzetni doprinos iz različitih oblasti društvenog života od posebnog značaja za Prijestonicu“, kazao je Kašćelan.

On je pojasnio da je planirano da se Sredanoviću medalja dodijeli 13. novembra na Dan oslobođenja Prijestonice Cetinje u toku svečane sjednice Skupštine.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *