Srušila se letelica u Zagrebu, na njoj ruska ćirilica i zvezda FOTO, VIDEO

123

Sinoć oko 23 sata kod Studentskog doma “Stjepan Radić” na Savi u Zagrebu odjeknula je snažna eksplozija, javljaju hrvatski mediji. Prema prvim informacijama, pala je bespilotna letelica.  

Jutranji list navodi da se na delovima letelice koja je pala vide crvena zvezda i ruska ćilica.

Prema nazvaničnim informacijama hrvatskog portala Index reč je o bespilotnoj letelici, potencijalno Tu-141 koja je doletela iz Ukrajine.

Na licu mesta se merio i nivo radijacije, ali nije se utvrdilo nikakvo povećanje, piše Jutarnji list.

“Nismo ništa videli, ali čulo se jako”

Na lice mesta brzo su izašli policija i vatrogasci koji su ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Mesto događaja puno je krhotina i asfalta, a ima i oštećenih automobila

Prema izjavama svedoka, na mestu na kojem je došlo do eksplozije vide se delovi letelice.

– Nismo ništa videli, ali čulo se jako. Sreća je da u tom trenutku tu nitko nije prolazo – rekli su studenti koji su izašli iz obližnjeg doma.

Oglasila se policija 

O incidentu na Jarunu oglasila se i policija.

“Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha. Na mesto dojave su žurno upućene policijske patrole koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo takođe prethodno dobili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mesta događaja gde se obavlja uviđaj, uz sudelovanje svih nadležnih službi. Za sada policija nema dojava o povređenim osobama na području šire zone mesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Takođe, na terenu su policijski timovi specijalizovani za postupanje i reagovanje kod ovakve vrste događaja i u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana. Medije pozivamo na odgovorno izveštavanje javnosti i iznošenje proverenih informacija dobijenih od nadležnih službi, a kako bi sprečili širenje dezinformacija.

Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dele snimke/fotografije s mesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika. Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene”, piše u saopštenju policije.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *