Šta je Stefanović poručio Vučiću?

169

Posle izvesnog predaha, Stefanović dr Nebojša ponovo se našao pod rafalnom paljbom Vučićevih tabloida koji ga po komandi direktno optužuju za saradnju sa klanom Belivuk-Miljković. U čemu je igra? Svima je jasno da je sam vrh režima osmislio, organizovao i davao logističku podršku stvaranju i funkcionisanju ove kriminalne organizacije i da sada mora neko iz vrha vlasti da bude kriv. A da bi zaštitio sebe, Vučić je odredio da žrtveno jagnje bude njegov dugogodišnji najbliži saradnik, doktor nauka – Nebojša iz Beograda.

Jasno je već mesecima da se Vučić plaši dr Stefanovića i da mu ne sme ništa, jer zna da ovaj zna nešto što niko ne bi smeo da zna. I tu se vrtimo u krug.

Ipak, klupko je počelo da se odmotava. Stefanović dr Nebojša danas je pokazao da više neće da trpi napade tabloida i odgovorio je. Ne tabloidima, nego upravo Vučiću. U svojoj izjavi, naravno, demantovao je da ima bilo kakve veze sa ovim kriminalnim klanom, ali je istovremeno počeo da otkriva ono što zna, a ne bi smeo da zna.

Stefanović je jasno rekao da se video sa direktorom američkog FBI Kristoferom Vrejom i da je FBI direktno uključen u borbu protiv mafije i organizovanih kriminalnih grupa, a posebno narko-mafije. To zapravo objašnjava kako je i zašto prekinuta ljubav između vrha režima i klana Belivuk-Miljković i zašto je Vučić bio primoran da se sa njima obračuna. Nebojša iz Beograda naglasio je i da su informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama značajno pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe.
Dr Stefanović je otvoreno priznao da je ključni momenat istrage bio kada je FBI razbio enkripciju i povezao sve koji su koristili tajnu Skaj aplikaciju za međusobno komuniciranje. Tu je zapravo ključni problem, jer bi to moglo da znači da FBI možda ima kompletnu komunikaciju klana Belivuk-Miljković i da zna i sta su pričali i sa kime su se dopisivali i sa kime su se viđali i od koga su dobijali naloge i uputstva za delovanje. A možda i dr Stefanović poseduje isto to što i FBI?

Stefanović je odvažno Vučiću poručio ” da neće dozvoliti bilo kome da lažima i izmišljotinama stavlja metu na njegova i leđa njegove dece i da je siguran da ćemo jednog dana saznati zašto to rade”.

Nastavak ocigledno sledi…
Direktno.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *