Šta jesti uveče ako želite da smršate

130

Ne, večeru ne treba preskakati. Umjesto da izbacite posljednji obok u danu, jednostavno dobro birajte šta ćete da pojedete.

Evo spiska namirnica koje je dobro pojesti uveče ako želite da izgubite višak kilograma.

Grčki jogurt

Grčki jogurt najbolja je vrsta jogurta jer sadrži puno proteina, a malo šećera. Od proteina ćete biti siti, a pomoći će i pri izgradnji mišića dok spavate. Jedna studija pokazala je da jedenje proteina prije spavanja podstiče sintezu proteina preko noći, što pomaže pri oporavku i izgradnji mišića. Osim toga, proteini pomažu pri sagorijevanju masti.

Trešnje

Trešnje su prirodan izvor melatonina, hormona koji reguliše san. Osim toga pune su i antioksidansa koji se bore protiv upala i mogu da podstaknu mršavljenje.

Puter od kikirkija i hljeb od integralnih žitarica

Puter od kikirikija sadrži aminokiselinu triptofan koja pomaže kod spavanja, a B vitamini iz hljeba od integralnih žitarica pomažu pri apsorpciji istog. Puter od kikirkija je i izvrstan izvor biljnih proteina.

Proteinski šejk

Ako ste među onima koji vole da treniraju uveče, nije loša ideja popiti proteinski šejk nakon treninga. On će imati isti učinak kao i proteini iz grčkog jogurta.

Švapski sir

Švapski sir takođe je pun proteina i takođe sadrži već pomenuti triptofan i zato je idealan obrok prije spavanja.

Banana

I u bananama se nalazi triptofan, a uz to su bogate i vlaknima koja će vas držati sitima.

Čokoladno mlijeko

Kalcijum iz mlijeka može da pomogne pri sagorijevanju masnoća, a triptofan će, još jednom, pomoći da se dobro naspavate.

Kefir

Kefir je prepun dobrih bakterija i probiotika i tako pomaže da održite probavni sistem zdravima, a pomaže i kod nadutosti. Takođe sadrži triptofan, piše Eat this.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *