Što se to događa u Crnom moru? Rusija i NATO na samom rubu velikog sukoba

2

Admiral Makarov, dužine 125 metara, za razliku od Moskve, jedan je od najmlađih i najmodernijih brodova u ruskoj floti, porinut prije niti pet godina, te posjeduje novu generaciju senzora i radara, kao i krstareće projektile Kalibr, kojeg Moskva nije imala.

Otkako se probila vijest da je moguće u Crnom moru stradao još jedan ratni brod i ponos ruske flote, ovog puta fregata Admiral Makarov, to je izazvalo najveću napetost između NATO-a i Rusije. NATO-ovi elektronski zračni špijuni, avioni naime, od početka sukoba krstare područjem Crnog mora,

naročito uz rumunjsko-ukrajinsku granicu, ali od noći s četvrtka na petak, te cijelog petka, no po prvi put se na istom zadatku našla cijela flota NATO-ovih izviđačkih, špijunskih i aviona za elektronsko ometanje.

Još nema službene potvrde da je ukrajinska protubrodska raketa Neptun ispaljena iz obalnog područja Ukrajine pogodila i teško oštetila rusku fregatu, čak i neki stručnjaci do potvrde to radije drže glasinom, no, nema sumnje, nešto se velikoga događa.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/sto-se-to-dogada-u-crnom-moru-rusija-i-nato-na-samom-rubu-velikog-sukoba-1584538 – www.vecernji.hr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.