Stranac u Beogradu doživeo brutalnu pljačku od strane divlljeg taksiste “Kada sam shvatio koliko sam platio vožnju NIJE MI BILO DOBRO”

89

Susret sa divljim taksistima, poslednja je stvar na listi želja koju želimo da nam se dogodi tokom boravka u nekom gradu, a još manje da čujemo kako je neko platio vožnju od 1.000 dinara, skoro pa k'o pola minimalca u Srbiji.

Nažalost, upravo ovo se dogodilo momku koji je došao turistički u Beograd, a već po izlasku sa aerodroma, upoznao njegovu mračnu stranu. Naime, korisnik foruma Redit iz inostranstva, požalio se ostalim forumašima kako mu je lažni taksista naplatio blizu 17.000 i to za deonicu od aerodroma u Surčinu do Novog Beograda.

“Juče sam sleteo u Beograd. Uzimam taksi na aerodromu, i to od momka koji je držao tablu na kojoj je pisalo “Taksi servis”. Slučajno je stajao unutar prostora za dolazak. Odšetam sa njim do parkinga i uđem u automobil marke Škoda u beloj boji i zamolim ga da me odbaci do Novog Beograda.”, započeo je mladić svoju priču.

Iako je već u ovom pasusu bila evidentna nelogičnost, stranicima mahom to nije poznato, te je on platio “kako je taksimetar pokazao”. U prvi mah nije shvatio koliko je to novca, da bi se tek posle osvestio koliko mu je divlji taksista oteo para iz novčanika.

“Kada smo stigli, uzeo mi je 17.000 dinara. Pošto je ovo moje prvo putovanje u Srbiju, nisam shvatio koliko zapravo plaćam. Sada se osećam glupo. Trebalo je samo da rezervišem taksi na šalteru. Nemam drugih podataka o vozaču.”, nastavio je on svoju priču.

Ljut i revoliran načinom na koji je opljačkan, odlučio je da pokuša da pronađe prevaranta koji je čekao strpljivo svoju žrtvu na beogradskom aerodromu. Tu je zamolio Reditore za pomoć u vidu saveta, kome i gde da ga prijavi, ako ga pronađe.

“Planiram da odem na aerodrom da vidim mogu li ga pronaći. Ali nisam siguran šta da radim tačno nakon što ga sretnem. Da li bi mi lokalna policija pomogla? Neki predlog? Ovo mesto je za mene potpuno novo i muka mi je u stomaku jer su me ovako prevarili.”, završio je on svoju objavu na kraju.

U komentarima koji su usledili, mnogi Srbi, među kojima i dosta Beograđana, uputili su mu izvinjenje zbog onoga što se desilo, te su mu rekli da se takve stvari dešavaju, kao uoastalom u čitavom svetu. Međutim, svi su se složili da mu je divlji taksista odrao kožu sa leđa.

Među onima koji su prošli slično kao on, samo u inostranstvu, javio se mladić koji je boravio u Rusiji, a koji je isto po sletanju na aerodorom, bio “opelješen” od strane divljeg taksiste.

“Letos mi je taksista u Moskvi naplatio 200 evra vožnju od Šeremetijevo aerodroma do centra grada. Zaboravio sam da koristim aplikacije za naručivanje vožnje”, napisao je uz sliku računa, koji će, verujemo pamtiti još mnogo godina.

Drugi mu je detaljno napisao kakva je procedura sa taksi službom na aerodromu, te i kako da sledeći put izbegne da umesto 1.500 dinara plati skoro 150 evra.

“Divlji taksisti – na aerodromu postoji taksi šalter gde putnici dobiju vaučer koji im zagarantuje cenu kojom će se voziti i onda se voze taksijem koji stoji u regularnom redu za taksije. Normalne cene za taksi ovako su oko 1500 za nbgd, 2000 za centar itd.

Problem je što strani putnici ovo masom ne znaju, a divlji taksisti kao što se vidi u klipu se naređaju na izlazu i vuku putnike za rukav pokušavajući da ulove nekoga i da ih prevare da su oni legalan taksi, kola im nisu u regularnom redu za taksije nego na parkingu, koji pritom ne plaćaju i onda kada dođu do lokacije naplate im 100-200 evra kao ovom jadniku što je okačio post.”, pojasnio je on, na šta se nadovezao sledeći Reditor.

Naime, on je kroz primer poznanika koji su boravili u Beogradu, objasnio čime se sve služe “divljaci”.

“Pa taksisti čim vide da je neko stranac odma hoće da ga opelješe. Meni je tast taksista i uvek mi kaže okvirno koliko bi izašla neka vožnja po tarifi taksi udruženja za koje on vozi. Od 2.000 do 2.500 vožnja od Karaburme do Aerodorma. Neke moje poznanike koji nisu odavde od Hrama do Karaburme 2.500 din. Vozili se 15 minuta”, napisao je on na kraju.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *