Stravičan snimak iz Italije: Najmanje pet mrtvih u klizištu glečera

185

Najmanje pet osoba poginulo je u lavini u Dolomitima, saopštio je danas popodne spasilački centar regije Veneto. Još osam osoba je povrijeđeno nakon što se glečer srušio na planinu Marmoladu na sjeveru Italije, a pet helikoptera i nekoliko spasilačkih timova sa psima tragaju za drugim ljudima pod snijegom.

Do klizišta je došlo na alpskom vrhu zvanom Marmolada, koji je visok nešto više od 3300 metara.

„Nažalost, pet osoba je pronađeno mrtvo“, rekla je portparolka hitne pomoći Mišel Kanova novinskoj agenciji AFP, dodajući da broj povrijeđenih „za sada nije konačan“.

Povrijeđeni planinari, uključujući jednu osobu koja je u kritičnom stanju, prebačeni su u nekoliko bolnica u okolini, saopštili su spasioci. Lokalna hitna služba je u tvitu napisala da se sumnja da je u grupi na mjestu urušavanja bilo 15 planinara, prenio je portal Nova.rs.

 

Na društvenim mrežama osvanuo je stravičan snimak klizišta. Kako navode lokalne vlasti, do odrona komada glečera najvjerovatnije je došlo zbog neuobičajeno visokih temperatura na ovom području. Naime, temperature su ovih dana više od 10 stepeni Celzijusa, što je previše za to područje.

Jedan svjedok je objavio snimak.

„Ono što je počelo kao divno putovanje sa lijepim pogledom sa Marmolade u Italiji, nažalost, pretvorilo se u nešto što nećemo zaboraviti dok smo živi.

U početku smo mislili da dolazi avion…“, opisao je svjedok.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *