Sud u Belgiji odbacio žalbu Hamidovića: Ostaje na doživotnoj robiji, kao vođa zloglasnog klana

348

Sud Belgije odbacio je žalbu na doživotnu kaznu zatvora koju je uložio Sandro Hamidović, porijeklom iz BiH, a koji je osuđen ua ubistvo Silvija Akina, 2015. godine.

Pored Hamidovića, tada su osuđeni i Martino Trota, Nebojša Pavlović i Dragiša Hamidović.

I ostali osuđeni su, zajedno sa Hamidovićem, uložili žalbe. Ipak, u odluci najviše sudske instance u Belgiji navodi se da ne postoji razlog da presude budu preinačene, niti ukinute.

Podsjećanja radi, Silvio Akino i njegova supruga Silvija su avgusta 2015. godine presretnuti nakon što im je Jaguar prepriječio put. Iz Jaguara su izašla četvorica maskiranih pripadnika zloglasnog Hamidović klana iz BiH, a dvojica su nosila obilježja koja podsjećaju na policijske značke. Oni su izvukli Silvija i njegovu suprugu iz auta.

Supruga je uspjela da pobjegne, dok je njen suprug Silvio ubijen sa pet metaka u glavu i dva metka u stomak.

Jedan od napadača Samson Hudurović, koji je Hamidovićev pastorak, također je ubijen u ovom okršaju, prenose Nezavisne.

Kako se navodi u optužnici, napadači su imali namjeru da otmu Silvija Akina kako bi od porodice tražili otkupninu od 500.000 eura. Ipak, Silvio je uspio da otme oružje od jednog od napadača, nakon čega mu je prišao Sandro Hamidović i ubio ga sa nekoliko metaka.

Sandro Hamidović je osuđen na doživotnu robiju, Martino Trota je dobio 28 godina, Dragiša Hamidović je osuđen na 22 godine, a Nebojša Pavlović na 20 godina.

Među osuđenima je i Boško Hamidović, koji je napadačima dojavljivao o kretanju Silvija Akina.

Radiosarajevo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *