Uz Komšića dočeku je prisustvovao i član Predsjedništva Šefik Džaferović, ali ne i Milorad Dodik.

Svečana ceremonija počela je intoniranjem državnih himni Republike Turske i Bosne i Hercegovine, a potom i mimohodom. Turskog predsjednika dočekala je Svečana garda BiH.

Turski predsjednik je prilikom dolaska pozdravio i građane okupljene ispred zgrade Predsjedništva BiH. Nakon zajedničkog fotografisanja na ulazu u zgradu Predsjedništva, sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata.

Nakon svečanog dočeka, turski predsjednik sastat će se sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini, u koju je u pratnji delegacije doputovao danas u prijepodnevnim satima. S Erdoganom su doputovali njegova supruga Emine, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, šef ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

BHTR/FAKTOR