Talibani osudili napad u Kabulu

123

Talibani su osudili napad koji se desio danas ispred aerodroma u Kabulu uz tvrdnju da se dogodio u području koje kontrolišu američke snage, javlja AP. Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da njegova grupa “oštro osudjuje” napad koji se desio danas i da prate bezbednosnu situaciju, prenosi agencija.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je dva samoubilačka bombaška napada kod aerodroma u Kabulu kao užasan teroristički napad. U napadima, čija su meta bili očajni Avganistanci koji čekaju evakuaciju u strahu od novih vladara talibana, poginulo je najmanje 13, a ranjeno najmanje 15 osoba, prema podacima ruskih vlasti.

“Napad za svaki prezir,ciljali ljude ispred aerodroma”

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je večeras da je napad u Kabulu dostojan svakog prezira i da se dogodio u vrlo napetoj situaciji.

“Još ne znamo sve detalje, ali teroristi su ciljali ljude koji su čekali ispred aerodromskih kapija, nadajući se da će otići”, rekla je Merkel na konferenciji za novinare u Berlinu

Portparol talibana: Upozoravali smo Amerikance na ovo, nećemo dozvoliti teroristima da koriste Avganistan kao bazu

Reporter Gardijana izjavio je da mu je novinar iz Kabula poslao prevedenu izjavu portparola talibana Zabihulaha Mudžahida u kojoj se navodi da su talibani upozorili Amerikance na moguće napade terorističkih grupa poput ISIS -a.

“Talibani su predani međunarodnoj zajednici i neće dopustiti teroristima da koriste Avganistan kao bazu za svoje operacije. Talibani su upozorili američke trupe na moguće terorističke grupe poput ISIS -a”, stoji u poruci Mujahida

Video
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *