“TO JE AKCIJA OPOMENE” Demokratski front će sjutra blokirati 17 saobraćajnica

176

Demokratski front počeće sjutra u 18.30 časova akciju “Blokadom protiv izdaje”. Blokiraćemo 17 saobraćajnica u Crnoj Gori izvan gradskih jezgara, saopštio je danas jedan od lidera DF-a Andrija Mandić. Sjutra ujutro će biti objavljeno koje će saobraćajnice biti blokirane.

“Poruka je da ne pristajemo na izdaju i prevaru i prekrajanje izborne volje. Strpljivo smo tražili rješenje da ne dozvolimo da se DPS ponovo vrati na vlast. Bili smo pažljivi, obazrivi jer je to od nas tražio narod koji je DPS poslao u opoziciju. Proteklih dana dobili smo informaciju koja je loše primljena, a to je i da je SNP delegirala pregovarača za manjinsku vladu”, kazao je on na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, nedozvoljeno prekrajanje izborne volje se nastavlja, a naši partneri iz koalicije Za budućnost Crne Gore razmišljaju mimo volje naroda.

“Donijeli smo odluku da uputimo opomenu da ne pristajemo na to i borićemo se protiv prekrajanja izborne volje. 10.565 ljudi dalo je brojeve i spremni su da izađu na tih 17 punktova.

Znamo da svi koji su glasali ZBCG žele da poruče da nisu glasali pojedinačno bilo koga već da Crna Gora postane demokratsko društvo i postane slobodna kao i druge zemlje. DF ima ozbiljan plan. Nećemo dozvoliti ni da vlada Zdravka Krivokapića priprema naredne izbore, a neće ni vlada Dritana Abazovića“, poručio je Mandić.

On je ponovio da sjutra počinje Blokada Crne Gore. Građani će, kako je dodao, moći slobodno da funkcionišu u gradovima, ali se izvinjavaju svima koji budu željeli da obave međugradski saobraćaj.

“Sjutra ujutru bićete obaviješteni o punkotvima. Nama je važno kako reaguju građani Crne Gore na tu akciju.

To akcija je opomena. Blokade u Podgorici biće na tri punkta, biće na Zlatici i u Zeti. Sjutra ćete saznati šta je naša dalja akcija. DF ne računa samo na vanistitucionalne borbu, već i na institucionalnu”, najavio je Mandić.

O klinici Abazovićevog brata

Mediji su danas objavili da je bratu potpredsjednika Vlade Dritanu Abazoviću predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio kliniku. Mandić je novinarima kazao da misli da je to netačno.

“Klinike mnogo koštaju. Brat Dritana se za novac snašao na nekom drugom mjestu jer mu ga Vučić nije mogao dati jer taj novac nema”, istakao je on.

O Ukrajini

“Crna Gora je mala i treba da vodi računa o sebi. Ima Crna Gora sijaset problema kojima treba da se bavi, a za velike probleme koje rješavaju velike sile da se ne razmahujemo i da budemo principijelni – kada je komšiji spremna da nanese štetu, a kada je negdje daleko onda imamo drugačiji odnos.

Kao mala zemlja treba da sagledamo gdje ćemo pronaći naše mjesto moleći se za mir”, kazao je Mandić komentarišući dešavanja u Ukrajini.

Miraš Dušević, cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *