Tramp cepao dokumenta i bacao ih u WC šolju FOTO

159

Bivši predsednik SAD Donald Tramp, čiju je rezidenciju Mar-a-Lago noćas pretresao FBI, navodno je povremeno blokirao Belu kuću i druge odvodne kanale gomilama papira koje je bacio.

Uoči novog izveštaja o bivšem predsedniku, pojavile su fotografije koje potkrepljuju tu tvrdnju i otkrivaju da je Tramp u najmanje dve prilike bacao dokumenta u WC šolju, piše CNN.

Megi Haberman, reporterka Njujork tajmsa i saradnica CNN, objavljuje nove fotografije u svojoj nadolazećoj knjizi „Čovek od poverenja“, a slike je ranije objavio Aksios.

CNN je ranije izvestio kako je Tramp prekršio predsedničke zakone o vođenju evidencije i često bi cepao dokumente, nacrte i beleške nakon što ih pročita.

Povremeno je bacao papire u toalet Bele kuće – da bi kasnije bio otkriven kada su pozvani majstori da poprave začepljene toalete. Tramp je negirao optužbe, a u izjavi datoj Aksiosu u ponedeljak, portparol je tvrdio da je izveštavanje o toj praksi izmišljeno, prenosi CNN.

Jedna od fotografija iz toaleta Bele kuće

Na fotografijama objavljenim u ponedeljak, nejasno je na šta se dokumenti odnose – i ko je autor – ali izgleda da su ispisani Trampovim rukopisom i crnim markerom.

Haberman je rekla da je jedna fotografija iz toaleta Bele kuće, a druga sa putovanja u inostranstvo koje joj je dao Trampov izvor iz Bele kuće.

“Ko zna šta je bio ovaj list? Samo bi on znao i verovatno ko god se njime bavio”, rekla je Haberman u “Novom danu” u ponedeljak ujutro.

Tramp redovno cepao dokumente

Tramp je imao obrazac zanemarivanja normalnih procedura čuvanja zapisa. Jednom prilikom, Tramp je pitao da li neko želi da stavi kopiju govora koji je upravo dao na aukciju na i-Beju.

U drugim slučajevima Tramp bi zadužio pomoćnike da nose kutije sa nepročitanim memoarima, članicima i nacrtima tvitova u predsednički avion kako bi ih pregledao, a potom pocepao.

Bivši visoki zvaničnik Trampove administracije rekao je da bi zamenik iz kancelarije sekretara osoblja obično dolazio da izvuče stvari iz smeća i skine ih sa Trampovog stola nakon što bi izašao iz sobe.

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *