“TRI MJESECA NE SMIJE DA SE BAVI SPORTOM” Oglasio se ljekar koji je operisao PRETUČENOG DJEČAKA IZ NOVOG PAZARA

172

Maksilofacijalni hirurg dr Nermin Badić, koji je operisao dečaka (14) iz Novog Pazara koji je teško povređen kada su ga pretukli vršnjaci, kaže da je 27. novembra u nedelju veče dobio poziv od mlađeg kolege iz bolnice koji ga je obavestio da povređeno dete ima maksilofacijalne povrede.

Kako sam bio kod kuće, odmah sam došao u bolnicu, u mojoj ambulanti sam zatekao dečaka (14) u pratnji roditelja i policije. Kliničkim pregledom ustanovio sam da postoji prelom dela jagodice i gornje vilice sa desne strane. Govorio je da ga je pretuklo više poznatih vršnjaka na košarkaškoj utakmici. Inače je dečak reprezentativac Srbije u košarci za kadete – kaže za Kurir dr Badić.

Dečak je odmah primljen u bolnicu.

Vršnjačko nasilje u Novom Pazaru

Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući – navodi doktor i dodaje da je putem vibera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.

Tri meseca ne sme da se bavi sportom – ističe dr Badić.

Medicinska dokumentacija

Medicinska dokumentacija

(Kurir)

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *