Turković: Želimo da u Republici Srbiji imamo prijatelja i partnera

206

Zvanično je otvoren Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Otkrivanjem table i presecanjem vrpce označen je početak rada tog ekonomsko diplomatskog predstavništva.

Ministarska spoljnih poslova Bosne i Hercegovine izrazila je posebno zadovoljstvo da se upravo u Novom Pazaru otvara diplomatsko predstavništvo te zemlje. I ona je potvrdila da to znači unapređenje odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

‘’Ovaj istorijski čin je jasan pokazatelj da je Bosna i Hercegovina opredeljena za unapređenje odnosa sa našim susedima, na bazi razumevanja i uvažavanja. To je put za našu buduću saradnju, ali i bolji život i prosperitet svih naših građana. Želimo da u Republici Srbiji imamo prijatelja i partnera. Naši narodi osećaju međusobnu duboku povezanost i trebva im olaškati negovanje prijatelsjkih i poslovnih veza. Stanovnici Sandžaka osećaju duboku povezanost sa Bosnom i Hercegovinom i ta osećanja su obostrana. Naša želja je d ate odnose jačamo, sa ciljem negovanja dobrih međudržavnih odnosa i da doprinesemo njihovom trajnom razvoju’’ poručila je Turković.

On je izrazila uverenje da će Konzulat u Novom Pazaru doprineti jačanju ekonomske, te saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke i turizma.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *