Tutinac Mensur Menka Suljović igrao finale SP u pikado dartsu u Londonu

160

Mensur Suljović je sinoć u Londonu ukrstio pikado sa sa jednim od najboljih na planeti Michaelom van Gervinom, odigravši meč sa 4:2 u korist Gervena.

Mensur Suljović rođeni Tutinac koji živi u Austriji, već nekoliko godina nalazi se na top listi najboljih pikado igrača na svijetu.

Večeras je na Svjetskom prvenstvu u Londonu igrao protiv jednog od najopasnijih igrača u ovom sportu Michaelom van Gervenom. Gerven je poveo sa dva prema nula i lako ostvario prednost, nakon čega se Mensur maksimalno skoncetrisao i znatno popravio igru, ali nije bilo dovoljno da stigne ostavrenu prednost protivnika.

Suljević je i pored par zaokreta u igri izgubio sa rezultatom 4:2. Britanska publika je pozdravila oba igrača za dobar pruženi meč, a van Gerven je SKY Sport izjavio da Suljević zaslužuje veliki respekt i poštovanje kao veliki igrač.

Darts je sve popularniji sport a i honorari na velikim turnirima su sve veći. Mensur Suljovic je najbolji igrač u ovom dijelu Evrope, a u Austriji je nacionalna zvijezda i veoma je popularan.

Izvor: ttpress
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *