Tužilaštvo formiralo predmet povodom smrti Miloša Stamatovića

116

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaska beživotnog tijela Miloša Stamatovića.

“Povodom toga je, nakon što je 20.12.2022. godine, policija obavijestila dežurnog tužioca u ovom tužilaštvu da je mjestu Botun, iz rijeke izvučeno beživotno tijelo muškarca, dežurni tužilac izašao na lice mjesta, izvršio uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke – obducenta.

Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja, a istog dana je data naredba za obdukciju tijela, koja obdukcija je obavljena, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik”, saopštila je Anteni M portparolka Tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica.

“Tokom izviđaja, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu”, dodala je Medenica.

Iz Uprave policije je u međuvremenu saopšteno da njihovi službenici u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja uzroka Stamatovića.

“U toku su dalje policijsko – tužilačke mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt M.S. Po okončanju izviđajnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana”, navodi se u saopštenju policije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *