TUŽILAŠTVO IZDALO NALOG I POSLALO POZIV Afera ukradenih beba kreće da se rasvetljava

154

U septembru 2021. razrešili su se prvi slučajevi sumnje na krađu tek rođenih beba između pedesetih i osamdesetih godina prošlog veka u tadašnjoj Jugoslaviji.

DNK analizom potvrđena je krađa bebe iz Porodilišta u Kruševcu 1981. godine. Radi se o slučaju Mlađana Radivojevića, čija je biološka majka danas pozvana iz policije u Kruševcu.

Mlađan je kao odrastao i oženjen čovek koji je zasnovao svoju porodicu saznao da je usvojen i to uz objašnjenje da ga je majka ostavila u porodilištu.

Međutim, kada je pokušao da sazna ime majke, ispostavilo se da ta osoba ne postoji.

Nakon toga, za pomoć se obratio članu Vladine komisije za istraživanje nestalih beba Radiši Pavloviću, a ubrzo se pojavio i u medijima.

Njegova biološka majka videvši ga na televiziji da liči na njenog supruga i starijeg sina, javila se kako bi se odradio DNK test, koji je utvrdio da je Mlađan njen sin otet u kruševačkom porodilištu odmah nakon rođenja.

Četiri meseca se čekalo da reaguju tužilaštvo i policija, a tek danas je Milica Milivojević po nalogu Osnovnog tužilaštva u Kruševcu dala izjavu o tome šta se to desilo u martu 1981. godine u kruševačkom porodilištu.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *