U Donjeckoj Narodnoj Republici evakuisano je više od 75.000 ljudi zbog dojava o podmetnutim bombama

249

“Policija je danas dobila informacije o postavljenim eksplozivnim napravama u 400 objekata koje se nalaze u 16 naseljenih mesta u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Zbog opasnosti od eksplozije bila je neophodna hitna evakuacija preko 75.000 ljudi. Do sad policija nije pronašla predmete koji predstavljaju opasnost po život ili zdravlje građana. Potraga se nastavlja”, navodi se u saopštenju.

Ranije je na zvaničnoj Telegram stranici lidera Donjecka Alekseja Kulemzina saopšteno da su jutros dobijene informacije o eksplozivnim napravama u obrazovnim institucijama, dok je dan ranije u administraciji Kijevskog okruga pronađen i deaktiviran eksploziv nakon dojave.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je saopštilo da je Kijev poslao u Donbas polovinu celokupnog sastava Oružanih snaga Ukrajine. Moskva je izražavala zabrinutost zbog prebacivanja vojne tehnike zemalja NATO-a u blizinu ruskih granica i zbog povećanja broja zapadnih instruktora u Donbasu.

Zapadne zemlje nastavljaju da pružaju Ukrajini vojnu podršku, između ostalog i isporukom naoružanja koje se koristi u Donbasu.

B92
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *