U Hrvatskoj u udesu autobusa sa Kosova 10 mrtvih, više povređenih VIDEO

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros kod Slavonskog Broda, a u njoj je, prema najnovijim informacijama, poginulo 10 osoba.

Nekoliko desetina povređeno.

Navodi se da je oko 06.20 sati, policija primila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda, dogodila nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa.
Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o 10 poginulih, preneo je Index.hr.

“Situacija je vrlo teška i još je veliki broj životno ugroženih putnika u autobusu”, rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Policija je ustanovila i da se ne radi o makedonskom, kako je ranije navedeno, nego o kosovskom autobusu.

“Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih registracijskih oznaka, i da je u nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku uviđaja”, objavila je policija

Iz Hrvatskog Auto-moto saveza su javili da je saobraćaj na tom delu autoputa prekinut i preusmeren na obilazne pravce.

Direktor bolnice u Slavonskom Brodu dr Josip Samardžić izjavio je da je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autoputu kod Slavonskog Broda zatražile lekarsku pomoć, a među njima je osam teško povređenih.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Slavonskog broda, u kojoj je život izgubilo 10 osoba, povređeno je 45 osobe, od kojih 15 teško, a među njima je i jedna devojčica, izjavio je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

On je nakon obilaska mesta događaja i bolnice u Slavonskom Brodu u kojoj su zbrinuti povređeni, rekao da je u nesreći učestvovalo 69 osoba, od kojih 67 putnika i dva vozača, prenosi Index.hr.

“U nesreći je bilo i maloletnika, jedna devojčica je teže stradala”, rekao je Beroš.

Hrvatska policija je jutros oko 06.20 sati primila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda, dogodila nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi na kraju policija saopštila da je poginulo 10 osoba.

Policija je ustanovila i da nije reč o makedonskom, kako je ranije navedeno, nego o kosovskom autobusu.

“Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu reći da li je među mrtvima ili povređenima bilo i dece. Prema rečima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba” kazao je načelnik saobraćajne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić, preneo je “Jutarnji list”.

“Osim policije, na mestu nesreće su i pripadnici vatrogasne službe a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe povređene”, dodao je Galić.

Oglasio se i Plenković
“S velikom tugom primili smo vest o sletanju autobusa s puta kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s porodicama žrtava i vlastima i narodom, kojima izražavamo duboko saučešće i saosećanje. Nadamo se da će se povređeni putnici oporaviti.”, napisao je premijer Hrvatske Andrej Plenković na Tviteru.
Kurti izjavio saučešće: Još ne znam detalje nesreće, Svečlja otputovao za Hrvatsku
Premijer Aljbin Kurti saopštio je da još uvek ne zna detalje tragične saobraćajne nesreće kosovskog autobusa, koja se dogodila jutros u Hrvatskoj i da je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja otputovao za Hrvatsku.

“Sa dubokom tugom primili smo vest o tragičnoj nesreći u Hrvatskoj. Iako još uvek nemamo zvanične potvrde o detaljima, molimo se da ima što manje mrtvih i da se povređeni oporave. Naš ministar unutrašnjih poslova otputovao je za Hrvatsku, a naš ambasador u Zagrebu već je krenuo na mesto nesreće“, naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Poručio je da je u ovim teškim trenucima sa porodicama stradalih.

U jutarnjim časovima autobus kosovskih tablica na liniji iz Frankfurta sleteo je sa autoputa kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj. U teškoj saobraćajnoj nesreći poginulo je najmanje 10 putnika, a 45 je povređenih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.