U Pazaru kao na Divljem Zapadu: Policija čuva učenike u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”

231

Tuče u školskim dvorištima i oko njih sve su češća pojava u Srbiji, a prethodne nedelje jedna takva desila se u blizini Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru.

Tokom tuče došle je do manjih tjelesnih povreda kod učesnika tuče, a nakon pretresa školskoj policajca u jednoj trogovinskoj radnji u blizini škole pronađen je startni pištolj, koji je bio u vlasništvu jednog od učenika ove škole, piše Nova rs.

Ovaj portal navodi da su im se anonimnim putem javili roditelji ove škole koji su bili zabrinuti za bezbjednost svoje djece i koji su tvrdili da škola uporno prikriva ovakve događaje.

Nova.rs dalje navodi da su im iz Uprave OŠ ” Vuk Karadžić ” potvrdili informaciju da je istina da se prethodne nedelje desio jedan incident u blizini škole i da je kod jednog učenika pronađen pištolj, u prodavnici koja se nalazi u samoj blizini škole, ali su nam naveli i da roditelji nemaju razloga za brigu, jer je bezbjednosna situacija u školi na visokom nivou i naveli da se nijedan incident nije desio u školi ili u školskom dvorištu već u obližnjim lokalima.

Oni su demantovali informacije da škola radi na skrivanju ovakvih događaja, već naprosto škola nije nadležna da reguliše probleme koji se dešavaju u lokalima i prodavnicama u blizini škole.

Izvor blizak novopazarskoj policiji potvrdio je za portal Nova.rs da je školski policijac prilikom pretresa u jednoj prodavnici kod jednog učenika pronašao startni pištolj (koji se koristi u air soft simulacijama ) i da je nakon toga slučaj prosleđen tužilaštvu kao i da su istražni organi uradili svoj dio tako što su saslušali učenika kao i ostale učesnike obračuna koji se desio u blizini ove novopazarske osnovne škole.

Izvor: Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *