U SDA raspad sistema, Donja Pešter odbija stranačku poslušnost

322

Predsjednik tutinske opštine Salih Hot je smijenio dvojicu pomoćnika Pajaza Jusufovića i Esada Holića, a najvjerovatnije će smijeniti i Adnana Šehovića, načelnika Opštinske uprave.

Zbog smjene ovih kadrova SDA Sandžaka sa funkcija u Opštinskoj upravi Tutina sinoć je saopštenjem predstavnika, članova i simpatizera SDA sa Donje Pešteri osudilo uklanjanje sa važnih funkcija u lokalnoj samoupravi predstavika ovog dijela tutnske opštine i izražava protivljenje koaliciji i formiranju nove skupštinske većine sa SDP-om i Bajrom Gegićem. Jedina opština u kojoj ova stranka je na vlasti je nakon ovakvih političkih turbulencija definitivno krenula ka političkom ambisu. Ovim istaknutim predstavnicima i funkcionerima SDA na socijalnim mrežama daju podršku aktivisti sa Donje Pešteri.

fb skrinshot

Fb skrinshot

Saopštenje predstavnika, članova i simpatizera SDA sa Donje Pešteri prenosimo u cjelosti:

“Legitimni predstavnici, članovi, simpatizeri SDA sa Donje Pešteri ne odobravaju pregovore koji su u završnoj fazi oko formiranja skupštinske većine sa SDP-om i GG Bajra Gegića, a radi očuvanja vlasti po svaku cijenu i nenadoknadivu štetu za SDA Sandžaka, posebno ogranak u Tutinu.

Pozivamo sve časne i poštene članove SDA, da stanu na braniku očuvanju i dostojanstva biračkog tijela, ideologije i programa SDA Sandžaka za koju smo se borili i borimo do dan-danas, te neprihvate koaliciju sa ljudima koji su izdali našu stranku kada je najpotrebnije bilo.

Ne prihvatamo ucjene bilo koje vrste, već tražimo da časno i dostojanstveno izađemo na izbore, a ne vlast sa izdajnicima.

Svi legitimni predstavnici: funkcioneri lokalne samouprave, odbornici, članovi glavnog i nadzornog odbora, predsjednici i njihovi mjesni odbori sa Donje Pešteri, područja gdje je najjače uporište SDA, ostaće dosljedni i neće zarad pozicija gaziti svoje dostojanstvo, vrijednosti i borbu za pravdu, poštenje i društveni interes.

Donja Pešter i dalje jedinstvena, složna i u službi svoga naroda, vrijednosti koje će uvijek baštiniti. Ukoliko dođe do formiranja skupštinske većine sa izdajnicima, a zbog koje su neki riješili da žrtvuju predstavnike Donje Pešteri, prihvatajući ucjene od istih, svi mjesni odbori i članovi organa stranke sa Donje Pešteri će o daljim koracima obavijestiti SDA Sandžaka”, navodi se u saopćenju predstavnika, članova i simpatizera SDA Sandžaka sa Donje Pešteri.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *