U Švedskoj kidnapovana Amela Kalač iz Rožaja- Sestra: “Samo želimo da je pronađemo”

213

Amela Kalač (24) je porijeklom iz Rožaja, tačnije iz sela Gusnica, a njena porodica već duže vrijeme živi i radi u Švedskoj.

Kako javljaju švedski mediji Amela je kidnapovanao i to kada je bila na putu kući, svojoj porodici u Grästorp, tada je nestala bez traga.

I pored višednevne potrage, ona još nije pronađena. Jedan muškarac je sada uhapšen zbog sumnje da je izvršio  kidnapovanje.

– Samo je želimo naći. Trenutno joj je najvažnije u životu da je vratimo kući, kaže sestra Arnela.

Poslednji put kada je neko u Amelinoj porodici imao kontakt sa njom bila je noć između 13. februara i Dana zaljubljenih.

Amela inače radi u staračkim ustanovama, a u nedjelju je bila sa svojom braćom i sestrama da posjeti svoju majku, koja je hospitalizirana.

Ali ujutro Amele nije bilo i ubrzo je prijavljen nestanak.

Za sada nema naznaka da je Amela nestala dobrovoljno, a jučer je uhapšena muška osoba vjerovatnog iz razloga zbog sumnje da je kidnapovala Amelu. Osoba koja je osumnjičena za kidnapvanje poznaje se sa Amelom od ranije, prema nezvaničnim informacijama, a poznaje ga i cijela njena porodica. Sumnja je pala na njega kada je on policiji dojavio da je Amela otišla.

Tužilac u ovom slučaju još nije kontaktiran za komentar, ali mu je ostalo još dva dana da odluči da li će muškarcu biti zatraženo određivanje pritvora ili ne.

Policija je intenzivno pretraživala područje, posebno područje Forshalla gdje muškarac koji je sada u pritvoru kaže da je posljednji put vidio Amelu, ali ipak nije pronašao mladu ženu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *