Udaje se Jasmina Izetbegović, Erdogan kum i na šerijatskom i na građanskom vjenčanju VIDEO I FOTO

Jasmina Izetbegović u Begovu džamiju je došla u pratnji oca Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA)

Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se danas u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Ceremonija vjenčanja počela je u 15 sati, a u džamiji i u haremu prisutan je veliki broj zvanica, kao i novinarske ekipe.

Jasmina Izetbegović u Begovu džamiju je došla u pratnji oca Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA).

Neposredno prije vjenčanja u Begovu džamiju je stigla i prof. dr. Sebija Izetbegović, kao i rodbina mladoženje.

Kako je Faktoru ranije potvrđeno, vjenčanju prisustvuje i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan sa porodicom, suprugom Emine Erdoğan, sinom Bilalom i snahom Reyyan. Bilal i Reyyan su i dugogodišnji lični prijatelji Jasmine Izetbegović.

Recep Tayyip Erdoğan, blizak je prijatelj porodice Izetbegović. Kako nam je potvrđeno, predsjednik Turske bit će svjedok sa mladenkine strane na šerijatskom, ali i na građanskom vjenčanju.

Svadbena svečanost bit će upriličena u sarajevskom hotelu Europa, u neposrednoj blizini Begove džamije. Svadbu organizira mladoženja i njegova porodica.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.