Ugljanin pisao Vučiću: Hoću za Bošnjake u Srbiji prava kao što tražite za Srbe na Kosovu

184

Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka, uputio je pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem je komentarisao evropski prijedlog (francusko-njemački) sporazuma o Kosovu i položaj Bošnjaka u Srbiji.

Ugljanin je napisao da posledice, sa kojima bi Srbija mogla da se suoči, ako odbije ovaj sporazum „za Bošnjake su ogromne i sa sobom nose neizvesnost i nestabilnost“.

„Kao predstavnici Bošnjaka u Srbiji, nismo zadovoljni položajem i tretmanom u Srbiji i tražimo od Vas, da se u nastavku dijaloga i implementaciji sporazuma obezbijede jednaka prava Bošnjacima u Srbiji, po modelu koji se traži za srpsku zajednicu na Kosovu“ – iznio je Ugljanin svoje stranke i „posavetovao“ predsjednika Srbije „da ovaj stav može da mu posluži u donošenju konačne odluke“.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe te partije, njihov lider je predloge o riješavanju statusa Bošnjaka u Srbiji, uputio evropskim i američkim zvaničnicima uključenim u riješavanje pitanja o Kosovu.

Ugljanin je sa narodnim poslanicima svoje i albanskih partija, prije nekoliko dana razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o statusu Bošnjaka i Albanaca u Srbiji, kao što se traži za Srbe na Kosovu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *