Uhapšen Novopazarac zbog više prevara i pokušaja iznuda

145

BEOGRAD – Beogradska policija uhapsila je 29-godišnjeg H.Č. iz Novog Pazara koji je osumnjičen za više prevara, ugrožavanje sigurnosti i pokušaje iznuda, saopšteno je večeras.

On je osumnjičen da je preko društvenih mreža, od više osoba sa područja Mladenovca zahtevao da mu predaju novac, markiranu garderobu i tompuse navodno za osobe iz kriminogene sredine koje su na izdržavanju zatvorske kazne, uz pretnju da će im zapaliti kuće, stanove i lokale ukoliko to ne učine.

Navodi se da je H.Č. birao imena osudjenika za koje je navodno tražio poklone na osnovu mesta njihovog porekla, a potom je onima od kojih je tražio novac slao fotografije na kojima su pretučene osobe, preteći im da će tako da završe ukoliko ne ispune njegove zahteve.

Osumnjičen je i da je sa svog telefona pozvao šestoricu muškaraca iz Niša i tražio da mu na račun uplate novac navodno na ime humanitarne pomoći ili za jedan fudbalski klub, što su petorica od njih i učinila.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana a policija je pozvala gradjane da se jave najbližoj policijskoj upravi ili stanici ukoliko su prevareni na takav ili sličan način.

Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *