Uhapšen Vehbo Čoković, osumnjičen za prodaju droge maloljetnici koja je preminula

6

Bjelopoljac Vehbo Čoković uhapšen je jutros po nalogu Višeg tužilaštva u Bijelom Polju zbog sumnje da je tabletama ksalol i marihuanom snabdijevao sedamnaestogodišnju A.V. koja je zbog predoziranja opijatima posle osam mjeseci provedenih u komi preminula 18. februara, potvrđeno je CdM-u iz Uprave policije. Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“V.Č. uhapšen je pošto je doveden u posljedičnu vezu sa rezultatom obdukcije tijela A.V. (17) koja je preminula od trovanja ksalolom i marihuanom”, kazali su CdM-u iz policije.

Više tužilaštvo u Bijelom Polju je 19. marta naložilo je ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje A. V. sa Cetinja, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Obdukcija tijela, rezultati vještačenja medicinske dokumentacije zdravstvenog stanja preminule maloljetnice tokom njenog liječenja, kao i listinzi telefonskih poziva A.V. prije nego je završila u bolnici, doveli su do hapšenja osumnjičenog Čokovića.

Maloljetna A.V. zatečena je 24. juna prošle godine bez svijesti u stanu drugarice kod koje je boravila u Bijelom Polju, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore.

Sumnja se da je A. V. koristila opijate i da je usljed toga izgubila svijest.

“Dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći Bijelo Polje je 24. juna 2021. u 13:10 prijavio tamošnjem Centru bezbjednosti da su postupali po prijavi građana i u jednoj kući ukazivali ljekarsku pomoć maloljetnoj A.V. iz Podgorice, koja je zatečena bez svijesti”, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Prilikom uviđaja u stanu gdje je djevojka pronađena bez svijesti, policajci su pronašli tri prazne table od tableta ,,ksalol“, a test na droge je pokazao da je koristila marihuanu i „benzodiazepine“.

O slučaju smrti sedamnaestogodišnje djevojke i teškom stanju u kojem se nalazila osam mjeseci, kao posljedice konzumacije narkotika, porodica je širu javnost obavijestila saopštenjima preko nevladine organizacije Sjever Crne Gore i objavama na društvenoj mreži Facebook.

Motiv zbog kojeg je porodica odlučila da objelodani široj javnosti tragediju koja je zadesila je taj što smatraju da su određene osobe mladu A.V. uvukle u svijet droge, od koje je sedam mjeseci živjela „kao biljka“.

Ujak preminule djevojčice je pojasnio da postoji snimak telefonskog razgovora u kojem se čuje glas muške osobe koja je za 20 eura nudila A.V. „ksalol“ koji je pronađen pored nje nakon što se predozirala.

Porodica sumnja da se na snimku čuje glas vlasnika diskoteke u kojoj je, iako maloljetna, bila zaposlena A. V. a što je krila od porodice, govoreći da se nalazi u Budvi kod prijateljice.

Njihove sumnje pojačane su kada je Facebook stranica ovog kluba obrisana nakon što je porodica javno istupila povodom tragedije koja je zadesila.

Na objavi koju je više korisnika Fcebook-a podijelilo sa ciljem upozorenja mladim generacijama o pogubnim posljedicama korištenja narkotika vidi se djevojka prikovana za postelju koja nije u stanju ni mimikom da reaguje na pozive člana porodice.

Na snimku telefonskog razgovora koji su 19. oktobra prošle godine objavili Portal Sjever CG i NVO Euromost, maloljetna A.V. vodila je, sa za sada nepoznatom osobom za policiju i tužilaštvo, razgovor u kojem se čuje kako od sagovornika traži kutiju „ksalola“, tableta koje se koriste za liječenje oboljenja anksioznosti i depresije.

“Slušaj ovo! Ne bih išla na tablu, nego kad budeš išao da podigneš cijelu kutiju „ksalola“. Koliko je to – čuje se kako izgovara A. V. na šta joj muški glas odgovara: ,,20 eura“.

Na pitanje maloljetnice kad planira da podigne tablete, muški glas odgovara: ,,u ova dva dana“.

Cdm.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.