Ugljanin o smjenama u SDA: Smijenićemo sve koji ne poštuju stranku

308

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je za Infolid da će svi stranački funkcioneri koji ne budu poštovali ovu partiju biti smijenjeni sa funkcija. Odgovarajući na pitanje šta se trenutno dešava sa ogrankom njegove stranke u Tutinu, Ugljanin je rekao da “funkcioneri u ovom opštini treba da shvate da se politika vodi u stranci, a ne u lokalnoj samoupravi.”

SDA Sandžaka ima svoj statut i program i ona postavlja svoje predstavnike na važne funkcije da sprovode program stranke. I svi oni koji prihvate da u ime stranke budu na važnoj funkciji, dužni su da podnesu ostavku kada im to stranka traži. Svi koji poštuju ovu stranku oni to urade kada to stranka od njih traži, rekao je Ugljanin i dodao da niko nema pravo da vječito bude na funkciji.

-Imali smo prije godinu dana stranačke izbore na kojima su jednoglasno podržali rukovodstvo stranke i Selmu Kučević kao predsjednicu ogranka. U Tutinu ljudi koji su na vlasti treba da shvate da se politika vodi u ogranku stranke, a ne u opštini. Ko god vodi samostalnu politiku u opštini vrlo brzo će biti građanin, a ne funkcioner, rekao je Ugljanin za Infolid.

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot smenio je sa funkcije svog pomoćnika Pajaza Jusufovića, dok je Esad Holić podnio ostavku na tu funkciju. Ta stranka je zatražila ostavku načelnika Opštinske uprave Adnana Šehovića

Odbor SDA sa Donje Pešteri, kojem pripadaju smijenjeni funkcioneri ove stranke, naveo je da se iza smjena krije namjera SDA da u Tutinu formira vlast sa SDP i GG Bajra Gegića, na šta oni ne pristaju.

izvor: Infolid
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *