URA traži da se prije novih pregovora analizira rad i premijera i ministara

124

Građanski pokret URA odbio je novi sastanak lidera parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade dok se ne izvrši analiza rada premijera i svih ministara. U pisanom odgovoru premijeru Krivokapiću stranka Dritana Abazovića insistira na nestranačko-ekspertskoj vladi kao i izglasavanju tužilačkog savjeta.

“Prije nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade cijenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra.

Analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izvještaja o radu Vlade. Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi”,  navodi se u odgovoru Ure koje je dostavljeno medijima.

BEZ SASTANKA

Odgovor Ure faktički znači da neće biti novog sastanka lidera parlamentarne većine koji je za 10. oktobar najavio lider Nove Andrija Mandić.

Iz Ure predlažu da se sljedeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade.

“Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa.

Takođe, koristimo i ovu priliku da naglasimo da je za Uru izglasavanje tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti dio razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade”,  zaključeno je iz Ure.

URA VS OSTALI

Reagujući na odgovor GP Ura koji se ticao prijedloga premijera Krivokapića o rekonstrukciji Vlade, Demokratska Crna Gora je saopštila da se Ura jasno odredila da je protiv sporazuma tri lidera i da sada umjesto ekspertske hoće nestranačku Vladu.

Sve što je premijer predložio, zasnovano je na sporazumu, ali je veoma dobro što se Ura konačno jasno odredila da je protiv tog sporazuma: sad umjesto ekspertske hoće nestranačku Vladu. I to može biti prihvatljivo, ali će Ura morati da izađe iz te Vlade, kao i svi njeni članovi Vlade.

Nećemo dozvoliti krajnje drsku ideju da GP Ura ovom društvu izdaje tapije prvo na status eksperta, a zatim i na tumačenje sporazuma. Svi ovi obrti, ove drame, dizanje tenzija ,,zbog principa“ su već viđeni. Ali ,,principijelni“ moraju da znaju da ovog puta na to neće pristati građani ove zemlje koji su osvojili pobjedu nad mafiokratskim režimom DPS-a.

Što se tiče podmetanja, kako navode, ko je sa kim sklapao dogovore i na koji način i po koju cijenu, najbolje svjedoči istup Milana Kneževića, koji je jasno naveo da su oni iz DF-a zajedno sa Dritanom Abazovićem pisali i dogovorili tužilačke zakone i druge paket aranžmane. I naravno, Ura nije demantovala Kneževića, jer Knežević govori ono što svi znamo.

“Još jednom pozivamo GP Ura da ne slijede želje Veljovića i naredbe Vučić(ević)a, nego da pročitaju još jednom sporazum koji su potpisali prošle godine i da stanu iza svojih riječi i svog potpisa od prije godinu dana.

Jer Crna Gora više nema ni dan za gubljenje”, stoji u saopštenju Demokrata.

Pisani odgovor Krivokapiću nije uputio ni Demokratski front dok se ne utvrdi šta želi parlamentarna većina.

potalanalitika.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *