Uz četničku ikonografiju brže do direktorske fotelje

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je rješenje o imenovanju svih vršilaca dužnosti direktora škola i vrtića, a kako prenosi portal Berane Online, pored ostalih u toj opštini, funkcija rukovodioca Doma učenika trebalo bi da pripadne nekadašnjem predsjedniku SO Berane Goranu Kikoviću.

“Vojvoda” Kiković je u fokus javnosti dospio prije četiri godine kada je tražio da Vlada Crne Gore finansira spomenik Pavlu Đurišiću “radi pomirenja”. Takođe, pošlog ljeta u selu Gornje Zaostro prisustvovao je skupu četničkog pokreta.

Na društvenim mrežama i ranije su se pojavljivale fotografije Kikovića sa simbolima “srpskog sveta”.

Pored Kikovića, za vršioce dužnosti drugih funkcija u prosvjeti u Beranama prema pisanju lokalnog portala, imenovani su Aleksandar Vujović, za v. d. direktora Osnovne škole „Radomir Mitrović“, Violeta Šćepović, za v. d. direktorice Javne predškolske ustanove (JPU) „Radmila Nedić“, Željko Golubović, za v. d. direktora Osnovne škole „Vukašin Radunović“, Dragana Popović, za v. d. direktorice Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Beranama i Vladan Folić, za v. d. diretora Osnovne škole na Polici.

Portalanalitika.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.