policija

Užas u Sarajevu: Maloljetne unuke udavile nanu, pa pokušale prikazati kao prirodnu smrt

308

Kako portal “Avaza nezvanično saznaje u Sarajevu se desilo ubistvo. Riječ je o starijoj osobi, a za ubistvo su osumnjičene njene maloljetne unuke.

Policija je uhapsila i maloljetnika koji je bio prisutan u istoj prostoriji gdje se desio zločin. Navodno su zajedno konzumirali alkohol te je je došlo do svađe između maloljetnica i starice, te su je one udavile. U prvi mah mislilo se da je riječ o prirodnoj smrti, ali nakon obdukcije koja je obavljena utvrđeno je da je starica ubijena.

– Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe, u ovom momentu, u interesu istrage, ne možemo dati više informacija – kazao je za portal “Avaza”, portparol Hadžiabdić.

U policiju je pozvan i advokat Omar Mehmedbašić koji nije želio da daje više informacije.

Navodno je u toku saslušanje maloljetnika za kojeg branilac tvrdi da nije učestvovao u događaju, ali da je bio na licu mjesta.

Avaz
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *