UŽIVO! BLOKIRAN SJEVER KOSOVA: Incident na Jarinju, povređen Srbin iz Leška, jedinice Rosu krenule ka severu (VIDEO)

186

U severnom delu Mitrovice u toku popodneva čule su se sirene za uzbunu. Blokirani administrativni prelazi Brnjak i Jarinje. Narod se okuplja na barikadama, kamioni blokiraju put…

Sirene su bile veoma glasne, što je uspaničilo mnogi građane, a posebno ljude s malom decom koje su se zatekle na ulici, javlja KosSev. Građani sa severa Kosova javljaju da se na više lokacija na severu Kosova postavljaju barikade.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

„Navodno je proturena lažna vest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namera“, kazao je Hoti.

Incident na Jarinju, povređen Srbin iz Leška

Na prelazu Jarinje došlo je do incidenta u kojem je povređen Srbin N. V. iz Leška, koji je vozilom hitne pomoći transportovan u KBC “Kosovska Mitrovica”, prenosi Politika.

U Jarinju je od sinoć, kako navode, koncentrisano oko 300 pripadnika specijalne jedinice Rosu u delu gde se nalaze kontejneri pogranične policije, postavljeni prošle jeseni posle upada specijalaca, navodno zbog registarskih tablica.

Jedinice Rosu krenule iz Prištine u oklopnim vozilima ka severu

Snage jedinice Rosu krenule su iz Prištine u oklopnim vozilima u smeru severa, saznaje Kurir. Među njima su i ekipe hitne pomoći. Kako se dodaje, pripadnici ove formacije su pod punom opremom i vodenim topovima.

Oni se kreću u smeru Zupca i Zubinog potoka, a pominje se i da će deo formacije otići i u bazu Belveder u mestu Svinjare.

20.27 – Administrativni prelaz Jarinje prazan!

U ovom trenutku na administrativnom prelazu Jarinje nema nikog, javlja Kurirov reporter. Prazno je sa obe strane, i iz pravca Centralne Srbije i iz pravca KiM. A pre samo sat vremena kolona je bila duga tri kilometara.

20.21 – Mitrovicom i dalje odjekuju sirene

Severnom Mitrovicom i dalje neprekidno odjekuju vazdušne sirene za opasnost. U Rudaru, gde je blokirana magistrala od Prištine prema Leposaviću i Jarinju, u ovom trenutku je više hiljada građana Severne Mitrovice i Zvečana.

Na putu je mnogo putničkih vozila i kamiona, tako da je nemoguće proći. Blokiran je i put od Leposavića prema Mitrovici, javlja Kurirov reporter sa lica mesta

Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *